Den danske delegation ved EM i Rope Skipping i Brage, Portugal.

Den danske delegation ved EM i Rope Skipping i Brage, Portugal.

Lillerød-sjippere vandt sølv ved EM

I det hele taget fik Danmark et flot EM i Rope Skipping

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Et hold fra Lillerød Rope Skipping Team sikrede Danmark sølv i disciplinen Double Dutch Speed Relay ved EM i Rope Skipping i Brage, Portugal, der netop har fundet sted.

Dermed fik Lillerød-sjipperne bekræftet, at de absolut er blandt Europas hurtigste hold.

Det blev i det hele taget til et flot EM for Danmark.

Med en overbevisende indsats blev et hold fra Gug nummer 3 i den samlede konkurrence for pigehold og fik dermed en bronzemedalje med hjem - efter en meget tæt konkurrence i et stærkt felt.

Ud over den samlede 3. plads vandt holdet fra Gug bronze i Single Rope Team Freestyle, sølv i Double Dutch single Freestyle samt guld i Double Dutch Pair Freestyle. I samme disciplin vandt et andet hold fra Gug desuden en bronzemedalje.

Danmark placerede sig med hele tre hold i top 9 i den samlede holdkonkurrence, hvilket ikke tidligere er sket.

I den individuelle Masterkonkurrence vandt Eva Skalshøj fra Gug en flot sølvmedalje i den prestigefyldte freestyledisciplin og blev samlet nr. 6 i overall.

I den åbne holdkonkurrence deltog Danmark med tre hold i 15+ og to hold i rækken for 12-14 år. Her blev det til flere fine præstationer, og holdene fik tanket masser af erfaring. I den individuelle konkurrence for 12-14 årige placere to danske sjippere sig i top 10.

“Det har været fantastisk at se den største danske deltagergruppe ved et EM kunne blande sig i toppen og tage så mange medaljer med hjem. Det er en fornøjelse at se sjipperne præstere på så højt et niveau, og den danske stil bliver fremhævet som noget særligt, som scorer høje point og får mange roser med på vejen. At vi både kan komme på medaljepodiet og samtidig have nye sjippere med viser vores store bredde - og at vi klar til at tage fremtidens konkurrencer op. Næste år går turen til VM i Shanghai i Kina,” siger en begejstret Ulla Christensen, formand for Rope Skipping Udvalget i Danmarks Gymnastik Forbund.

Publiceret 31 July 2017 12:44