Allerød OK er arrangør, når DM ultralang finder sted på søndag. Foto: Camilla Bergmann/Allerød OK

Allerød OK er arrangør, når DM ultralang finder sted på søndag. Foto: Camilla Bergmann/Allerød OK

Allerød OK er arrangør:

DM ultralang løbes på søndag

Kan verdensmester Maja Alm forsvare titlen?

Af
Af Michael Braunstein

Danmarksmesterskabet på den ultralange distance i orienteringsløb løber af stablen i Jægerspris Nordskov søndag 22. april. Og Allerød Orienteringsklub er arrangør.

Der skal kæmpes om medaljerne på lange, barske og seje baner i en stribe aldersklasser, når godt og vel 500 løbere fra hele Danmark sendes ud i skoven.

I dameeliteklassen stiller den seksdobbelte verdensmester Maja Alm til start på den 17,5 km. lange orienteringsbane.

Maja Alm kunne stille sig på én af medaljeskamlerne ved flere af disciplinerne ved sommerens VM i Tartu i Estland, bl.a. fik hun en sølvmedalje om halsen på langdistancen. I weekenden skal hun forsvare titlen som danskmester på den ultralange distance.

Sidste års nummer to, den nybagte mor og tidligere landsholdsløber Emma Klingenberg, stiller også start. Mon hun kan give Maja kamp til stregen i det Nordsjællandske terræn?

Blandt eliteherrerne er det værd at holde øje med sidste års treer, Rasmus Djurhuus, som starter til sidst i feltet. Med nummer ét på maven er der god chance for, at nummeret måske kan sige noget om løbets placering.

Sidste års nummer et og to ved DM Ultralang 2017 i Rebild Bakker, verdensmestrene i Sprintstafet Tue Lassen og Andreas Boesen, stiller ikke til start.

Fakta

Start og mål er ved det gamle Savværket i Jægerspris Nordskov, Skovkirkevej 11, 3630 Jægerspris. Første start er kl. 10.00.

Alle interesserede er velkomne til at kigge forbi og eventuelt selv prøve kræfter med orienteringsløb på én af de fem åbne baner - fra 4 km. til 8 km. Åbne baner kan købes på dagen i tidsrummet kl. 10.00–11.30. For de mindste er der gratis børnebane, hvor forældre gerne må løbe med.

Allerød Orienteringsklub er vært for mesterskabet. Godt og vel 50 klubmedlemmer er i aktion på dagen. Charlotte Bergmann og Camilla Bergmann er stævneledere, mens Erik Sørensen står for banelægningen.

Læs mere om løbet på www.dmultralang2018.alleok.dk

Publiceret 18 April 2018 13:15

SENESTE TV