Allerød Orienteringsklub opnåede adskillige fine placeringer ved DM i Spring og Sprint Mix-stafet.

Allerød Orienteringsklub opnåede adskillige fine placeringer ved DM i Spring og Sprint Mix-stafet.

DM bronze til orienteringsløbere fra Allerød

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Hillerøds gader dannede rammerne om Danmarksmesterskaberne i Sprint og Sprint Mix-stafet i orienteringsløb, som FIF Hillerød var vært for. Og Allerød Orienteringsklub klarede sig godt, selvom klubbens unge talenter ikke havde marginalerne på deres side.

Lasse Fugmann Thamdrup løb et disciplineret flot løb i eliteklassen for juniorer, men en mindre fejl på én af de sidste poster på den 3,8 km. lange rute kostede betydningsfulde sekunder. Juniorlandsholdsløberen måtte derfor tage til takke med en femteplads – kun otte sekunder fra medaljeskamlen.

Klubbens ældreløbere markerede sig ekstraordinært blandt stævnets medaljetagere. Henriette Broman løb sig til en flot tredjeplads i D40. Birgitte Birch kunne ligeledes stille sig på bronzemedaljeskamlen i D55. I H45 fik Lars Munktved også en flot bronzemedalje om halsen.

Søndag trak orienteringsløberne atter i løbetøjet, da vinderne i DM Sprint Mix-stafet skulle findes. Sprint Mix-stafet er en ny disciplin, hvor to kvinder og to mænd fra samme klub udgør et Mix-stafethold.

Allerød OK kunne klappe af klubkammeraterne i DH45, da Birgitte Birch, Peter Reibert Hansen, Lars Munktved og Angelique Grønborg Rasmussen løb i mål på en tredjeplads.

Det unge DH16-stafethold med Theis Munktved, Frida Kärner Grooss, Hedda Kärner Grooss og Oscar David Broman Jensen løb i mål på en tredjeplads, men holdet fik ikke stemplet én af de allersidste poster og blev derfor diskvalificeret.

Publiceret 31 May 2018 05:30