Modelfoto

Modelfoto

Basket-drenge vinder den store pokal

ALBA U12 vinder Europa's største basketturnering

Basketball Tredje gang blev lykkens gang, da de unge drenge fra Allerød drog til Europas største ungdomsbasketball-turnering i Gøteborg i Sverige, og kom hjem med den helt store pokal.

Gotheburg Basketball Festival anses, med sine 650 ungdomshold og næsten 8.000 basketspillere fra hele verden, for at være Europas største basketballturnering. Netop derfor har turneringen været øverst på ALBA U12s liste over mål, de seneste tre år. De to tidligere år er det blevet til exit i kvartfinalen, men denne gang var de alle fast besluttede på, at det skulle blive anderledes!

Til trods for, at de fleste af ALBA-drengene er U11 spillere, valgte holdet at stille klar til start i U12 rækken, hvor hele 41 hold stod klar. Nogle hold kom endda fra så langt væk som Indien.

God lodtrækning

Gruppelodtrækningen var god for ALBA, idet de trak svenske og norske hold, som de kendte fra tidligere år. Og med tre sejre og en målscore på 206-48 kvalificerede de sig til A-slutspillet for de bedste hold. Kva deres gode spil i indledende runde fik de lov til at sidde over i 1/16-delsfinalen. I 1/8-delsfinalen mødte de danske Falcon Basket fra Frederiksberg, som ALBA-drengene slog med cifrene 40-21.

I kvartfinalen stod endnu et dansk hold klar, denne gang fra Skovbakken - et hold man ikke havde kendskab til og som havde fået dispensation til at bringe et par 2005 spillere med. Det betød, at ALBA drengene skulle op mod spillere der er mellem et og tre år ældre end dem selv. Det blev dog ingen hindring, idet Allerød drengene spillede deres nok bedste kamp i turneringen og tog sejren hjem 53-30. Semifinalen blev ligeledes vundet overbevisende med cifrene 51-20 og dermed var ALBA klar til finalen imod deres danske rivaler og storklub, BMS Herlev. Holdene kender hinanden godt, og har spillet mod hinanden masser af gange. Ligesom tidligere kampe, blev det en intens fight med en afgørelse i de sidste sekunder. Slutresultatet blev denne gang 36-33 til ALBA og dermed U12 mestre af Europas største basketballturnering.

Kapp

Publiceret 20 June 2018 07:56