Gustav Mørch lagde hårdt fra start og holdt sig i spidsen af feltet gennem hele løbet. Foto: Michael Hyllested

Gustav Mørch lagde hårdt fra start og holdt sig i spidsen af feltet gennem hele løbet. Foto: Michael Hyllested

Blovstrød Løverne hjem med medaljer i crossløb

Havde seks løbere med til Østdanske Mesterskaber 4. november

sport De Østdanske Mesterskaber i Crossløb blev afviklet søndag 4. november, hvor Ballerup Atletikklub var vært, og selve crossløbet fandt sted i Skovlunde på en varieret rute med masser af sving og en god bakke undervejs. Ruten var 1 km lang og skulle gennemløbes op til fire gange afhængigt af, hvilken aldersgruppe løberne var i.

Crossløb er en klassisk løbedisciplin, der typisk afvikles på græsunderlag med lidt stigninger undervejs, så ruten i Skovlunde levede fint op til dette. Eftersom der ikke er to ruter, der er ens, er det svært at sammenligne tiderne crossløb imellem på samme måde, som man kan med f.eks. en 800 m eller 1500 m.

Blovstrød Løverne stillede til start med seks friske løbere, og de løb sig til samlet fire medaljer.

Sikker medalje

Den første medalje blev vundet af Gustav Mørch, der blandt de 16-17-årige lagde et hårdt tempo fra start. Hans konkurrenter forsøgte at hænge på, men en efter en faldt de fra, og Gustav Mørch vandt med en komfortabel margin på 40 sekunder efter at have løbet fire km i tiden 13 min. og 56 sek.

I næste start forsøgte Augusta Grønberg Christensen sig også med et hårdt udlæg, der hurtigt resulterede i, at der blev dannet en frontgruppe. Hun måtte dog se sig passeret, men endte på en flot andenplads for pigerne i 18-19 års klassen.

Blandt de 16-17 årige piger deltog Mathilde Winther i sit første løb efter en skade, og hun viste med en tredjeplads, at hun er på vej tilbage.

Augusta Grønberg Christensen og Mathilde Winther vandt også holdguld sammen med Nikoline Holm Splittorff.

Kajsa Grønberg Christensen stillede op blandt de 14-15 årige piger og kæmpede sig i et hårdt felt til en ottendeplads.

Jakob Frisk, der ikke bare løb sit første løb for Blovstrød Løverne men også sit første crossløb i det hele taget, disponerede sit debutløb, så han på sidste omgang kunne tage et par placeringer, og han sluttede derfor i den bedste halvdel på en femteplads blandt de 14-15-årige drenge.

jesl

Publiceret 07 November 2018 09:54