Pelle på 11 år med trofæet, der kom i hus, da han sammen med sit hold blev Danmarksmester i 3. division. Foto: Privat

Pelle på 11 år med trofæet, der kom i hus, da han sammen med sit hold blev Danmarksmester i 3. division. Foto: Privat

Pelle på 11 er blevet Danmarksmester

Pelle Brødbæk fra Allerød har sikret sig en flot titel i hold-speedway

speedway Slangerup Speedwayklub giver plads til både bredden og eliten, og der køres i alle motorklasser. Allerød-drengen Pelle Brødbæk på nu 11 år er en af de drenge, som bruger meget af sin tid på banen i Slangerup.

Pelle startede som 6-årig på en mikromaskine med 2,5 HK. Han har kørt sig til en række gode resultater, blandt andet har han kvalificeret sig til DM og vundet bronze i henholdsvis 2. og 1. division i holdkørsel.

I sæsonen 2018 rykkede han op på en 85cc maskine med 27 HK. Og her er han sammen med sit hold blevet Danmarksmester i 3. division. I sæson 2019 rykker han med sit hold op i 2. division og er klar til at forsvare guldet.

"Et sug i maven"

På spørgsmålet om, hvorfor han elsker at køre speedway, svarer Pelle, at det giver et sug i maven, når maskinen rykker frem og han sammen med tre andre kørere kæmper om at komme først ud af et sving.

"Det føles lidt farligt, men på en god måde. Når skoledagen har været lidt lang og hård, så er det fedt at komme ud og give den gas. Det er som om, at det hele bliver blæst væk, og jeg bare kommer på toppen," forklarer Pelle i en pressemeddelelse.

Han fortsætter:

"Og så giver speedway gode venner, på kryds og tværs af Danmark, Tyskland, Norge og Sverige. Og masser af tid med familien, for speedway er en sport, hvor hele familien spiller en rolle."

Hjemme hos Pelle, er det Pelle og hans far, der passer maskinerne og drøfter taktik. Mor planlægger de mange tur og får kalenderen til at gå op, fremgår det af pressemeddelelsen.

Lige nu holder Pelle vinterpause. Maskinerne bliver gennemgået fra a-z, så de kan blive klar til sæsonstart, umiddelbart efter at frosten er forsvundet fra jorden. Speedway er en dyr sport, så gennem vinteren kan du måske møde Pelle, når han er ude og søge sponsorater.

Pelle elsker speedway.

Pelle elsker speedway. "Det føles lidt farligt, men på en god måde," siger han. Foto: Privat

Publiceret 26 November 2018 13:44