Lærke Krag-Andersen er blandt de ABTK'ere, der har kvalificeret sig til Danmarks Ungdoms Top-12 i Ribe. Pressefoto

Lærke Krag-Andersen er blandt de ABTK'ere, der har kvalificeret sig til Danmarks Ungdoms Top-12 i Ribe. Pressefoto

ABTK har rekordmange med til topstævne

Allerød stærkt repræsenteret, når Danmarks største ungdomstalenter i bordtennis møde i slutningen af januar

bordtennis Når Danmarks største ungdomstalenter i bordtennis i slutningen af januar samles i Ribe til Danmarks Top-12, er Allerød Bordtennisklub (ABTK) én af de bedst repræsenterede klubber: Klubben har seks deltagere med, hvilket er rekord for klubben.

Det er et tegn på, at de senere års ungdomsarbejde har givet resultater, og at klubben har godt styr på talentudviklingen, ikke mindst på pigesiden, hvor hele fem piger fra ATBK har kvalificeret sig, fastslår klubben i en pressemeddelelse.

Top-12 regnes som en af sæsonens helt store styrkeprøver, fordi der er garanti for, at de bedste spillere møder hinanden. Hver spiller skal i løbet af to lange dage igennem 11 kampe mod forholdsvis jævnbyrdige modstandere. Ud over en god fysik kræver det en god psyke, fordi man hele tiden skal kunne omstille sig til en ny kamp mod en ny modstander, så man må ikke lade sig påvirke af tidligere resultater.

Fire af ABTK's spillere - Emma og Sofie Eckeroth, Mille Marie Birkmose Søndergaard og Laura Bruun Harder - kvalificerede sig direkte til yngre pigerækken via deres placering på Danmarksranglisten, mens Daniel Søemosegaard, Lærke Krag Andersen og Alma Hvas Jakobsen måtte igennem et nervepirrende kvalifikationsstævne i november. Her lykkedes det akkurat for Daniel og Lærke at spille sig ind i top 4 i henholdsvis yngre drenge og pigerækken, og dermed sikre sig adgangsbilletten til Ribe. Alma sluttede på en godkendt 9. plads, anfører ABTK og fortsætter:

'Emma og Sofie er med for andet år i træk, og er dermed de eneste ABTK’ere, som har været med før. Sidste år blev de henholdsvis nr. 3 og 11. I år er de begge seedet i top 3. Mille og Laura er med i samme række, hvor målsætningen først og fremmest er at udvikle sig gennem de mange kampe. Daniel og Lærke har begge haft en flot efterårssæson, hvor de har vist, at de kan overraske mod stærke modstandere. Det er der også muligheder for i Ribe, men ligesom Mille og Laura kan de spille frit uden et stort forventningspres og med et hovedfokus på at få en masse erfaring med sig hjem.'

Resultat af et solidt breddearbejde

Fremgangen i ungdomsafdelingen er resultatet af en flerårig indsats, hvor ungdomslederne og trænerne for cirka tre år siden besluttede at udvikle en bred og socialt velfungerende ungdomsafdeling med mange engagerede børn og unge - i stedet for som tidligere blot at kaste al træneropmærksomhed på nogle få udvalgte børn, påpeges det i pressemeddelelsen, der fortsætter:

'Samtidig har trænerne været meget bevidste om at give pigerne mindst lige så meget opmærksomhed som drengene, fordi klubben ønsker at fastholde og tiltrække mange flere piger end i dag. Det har givet medlemsfremgang, så klubben i dag er mere end dobbelt så stor. Klubben er også blevet meget bedre til at fastholde børnene, og flere træner mere end tidligere.'

"Der er høj medlemstilfredshed blandt børnene og deres forældre, og klubbens ungdomstilbud udvikler sig hele tiden – med små skridt – til det bedre, takket være nogle engagerede forældre og trænere. Så jeg er ikke i tvivl om, at fundamentet er på plads til at sikre, at Allerød i mange år frem vil kunne markere sig flot ved de helt store ungdomsmesterskaber, men ingen tvivl om, at de mange deltagere ved dette års Top-12 er helt exceptionelt," siger formand for Allerød Bordtennisklub, Lars Rasmussen.

På hjemmebane til årets første styrkeprøve

Ud over Danmarks Top-12 går ABTK'erne et tætpakket januar-program i møde.

De fleste af dem starter hårdt op allerede i weekenden 5. og 6. januar med de Østdanske Mesterskaber for 2-mandshold i Lillerødhallerne. Det er 9. gang i træk, at Allerød er vært for dette stævne, som er blandt de største i landet med ca. 150 hold fra mere end 40 klubber fra hele Sjælland.

Allerød er repræsenteret med 14 hold, så der vil være rig mulighed for at se nogle af de dygtige ungdoms- og seniorspillere i aktion på hjemmebanen i løbet af weekenden. Stævnet åbnes af borgmester Karsten Längerich lørdag kl. 9.00.

mik.

Publiceret 01 January 2019 11:15