Nordsjælland Weekend EMT 2019 samlede 114 spillere på Allerød Bibliotek. Foto: Lars Johansen

Nordsjælland Weekend EMT 2019 samlede 114 spillere på Allerød Bibliotek. Foto: Lars Johansen

Mikkel Antonsen snød stormestrene i Allerød

Allerød Skakklub snuppede selv fem førstepladser i turneringen

skak Den store sal på Allerød Bibliotek var i weekenden 4.-6. januar rammen om den hidtil største og stærkeste skakturnering i Allerød. 114 spillere er rekord for Nordsjælland Weekend EMT, og der blev kæmpet bravt i alle klasser – fra begyndere til stormestre.

Topgruppen med de 16 stærkeste spillere bød på flere overraskelser.

Den internationale mester Mikkel Antonsen fra Køge vandt efter flot spil fortjent turneringen med fire point af fem mulige foran Peter Jakobsen fra Skakklubben Nordkalotten og Jesper Nørgaard fra Kalundborg, begge med 3½. Peter Jakobsens andenplads er imponerende i og med, at han var den lavest seedede i gruppen.

Dermed måtte de to stormestre, svenske Jonny Hector og danske Carsten Høi, gå tomhændede fra turneringen, da de begge spillede en svag turnering og måtte nøjes med tre point.

Succes for klubben

Turneringen var arrangeret af Allerød Skakklub, som snuppede hele fem førstepladser i de 16 undergrupper. Dermed var der sportslig succes til den lokale klub, og klubbens formand var da også meget tilfreds med weekendens forløb:

"Sportsligt var det en god turnering for klubben, men jeg glæder mig nu allermest over, at turneringen blev så stor en succes som skakarrangement," siger formand for Allerød Skakklub Jakob Werner i en pressemeddelelse.

"Med 114 spillere er turneringen blandt de tre-fire største i Danmark, og vi har fået masser af ros fra spillerne for den professionelle måde, den blev afviklet på. Samtidig har den øverste gruppe spillet skak på et højt niveau med to stormestre og to internationale mestre i feltet. Det giver selvfølgelig en kæmpe motivation til at gentage succesen næste år," fortsætter han.

Inden da vil klubben stå for en række andre skaklige aktiviteter.

Allerød Skakklub har klubaften hver torsdag kl. 19.30. En time tidligere er der træning for henholdsvis juniorer og voksne begyndere.

Man er velkommen til uforpligtende at kigge forbi klubben, der spiller på første sal i Skoven 4. Indgang via trappen på bagsiden af bygningen over for Allerød Bio.

jesl

Publiceret 13 January 2019 05:45