Sofie Eckeroth missede 1. pladsen i sidste kamp. Foto: ABTK

Sofie Eckeroth missede 1. pladsen i sidste kamp. Foto: ABTK

Bordtennis: Podiepladser til Allerød ved Danmarks Top 12

Førstepladsen glippede for Sofie Eckeroth - i den allersidste kamp

bordtennis Førstepladsen glippede i den allersidste kamp for 12-årige Sofie Eckeroth, da hun i weekenden sammen med fem andre ungdomsspillere fra Allerød Bordtennisklub (ABTK) var til Danmarks Top 12 i Ribe. Et af sæsonens helt store udfordringer, hvor de 12 bedste i hver alderskategori henover to dage møder hinanden i et tætpakket program.

Efter ti sejre ud af ti mulige i yngre pige rækken tabte Sofie den sidste kamp til en modstander fra Fyn. I tre sæt, men med mindst mulige margin i hvert sæt.

Nederlaget betød, at tre piger, heriblandt Sofies søster, Emma Eckeroth, stod helt lige med blot et enkelt nederlag i elleve kampe, da de hver især havde slået hinanden indbyrdes. Desværre for de to Allerød-piger var det fynboen, som trak det længste strå, da hun havde den bedste indbyrdes sætscore. Det var ekstra bittert for Sofie, som gled helt ned på 3. pladsen, mens Emma blev nr. 2.

Trods den umiddelbare skuffelse kan både Sofie og Emma se tilbage på en flot turnering, hvor de viste fremgang med spil på et højt teknisk niveau og uden større udsving imellem de mange kampe. Sofie fik desuden forbedret sidste års 11. plads, mens Emma kunne tage ét skridt højere op på skamlen.

Flot af debutanter

Allerød var repræsenteret med yderligere to deltagere i yngre pige rækken, da Mille Marie Birkmose Søndergaard og Laura Bruun Harder var med for første gang. De gik uimponeret til opgaven og endte i top 10 som henholdsvis nr. 9 og 10 – en masse erfaring rigere.

I pige-rækken og yngre drenge rækken var Allerød repræsenteret med Lærke Krag-Andersen og Daniel Loung Søemosegaard. De havde begge to været igennem det hårde kvalifikationsstævne i efteråret, hvor de akkurat slap igennem nåleøjet, og ligesom Mille og Laura var det deres første top 12. De fik dog vist, at de kan spille op imod de stærkeste modstandere, og i to tilfælde hver blev det endda til sejr. Det var nok til en plads som nr. 11 for dem begge.

Cheftræner godt tilfreds

Klubbens cheftræner for ungdom, Peter Stilling, er godt tilfreds med spillernes indsats og resultater, og han ser lyst på fremtiden:

"Jeg er ikke i tvivl om, at alle vores spillere er kommet styrket igennem de mange hårde kampe. Det er lykkedes at få spillerne til at fokusere på deres udviklingsmål frem for på de konkrete resultater, og alle har haft en god oplevelse. Også i kraft af det sammenhold og fællesskab, som skabes, når vi er så mange afsted fra samme klub til et så komprimeret stævne. Det gør klubben stærkere."

"Der bliver lagt mærke til fremgangen i Allerød, og vores arbejde bliver rost og anerkendt af ledere og trænere fra andre klubber. Blandt andet fordi flere af vores spillere har forbedret sig markant. Det viser, at klubbens strategi om udvikling af et åbent og inkluderende træningsmiljø bærer frugt, og at det sagtens kan gå hånd i hånd med målrettet talentudvikling for dem, der vil," siger Peter Stilling.

mik.

Allerød Bordtennisklubs deltagere ved Top 12 2019. Fra venstre: Daniel Søemosegaard, Laura Bruun Harder, Mille Søndergaard, Emma Eckeroth, Sofie Eckeroth, Lærke Krag-Andersen og Alma Hvas Jacobsen, der var med som sparring. Foto: ABTK

Allerød Bordtennisklubs deltagere ved Top 12 2019. Fra venstre: Daniel Søemosegaard, Laura Bruun Harder, Mille Søndergaard, Emma Eckeroth, Sofie Eckeroth, Lærke Krag-Andersen og Alma Hvas Jacobsen, der var med som sparring. Foto: ABTK

Publiceret 30 January 2019 13:30