Laura Bruun Harder - var med til at sikre Allerød BTK guld ved de østdanske mesterskaber, ligesom hun har vundet flere individuelle medaljer. Pressefoto

Laura Bruun Harder - var med til at sikre Allerød BTK guld ved de østdanske mesterskaber, ligesom hun har vundet flere individuelle medaljer. Pressefoto

Pigerne til tops: Guld til Allerød Bordtennisklub

Klubben har høstet masser af medaljer

bordtennis Efter en flot sæson uden nederlag var pigernes 3. hold fra Allerød Bordtennisklub (ABTK) på sikker kurs mod det østdanske mesterskaber for piger inden de to sidste holdkampe. Men de sidste kampe i Valbyhallen blev meget tætte, og at guldet endte i Allerød skyldtes i høj grad en stærk indsats af en ung debutant.

Mille Marie Birkemose Søndergaard og Laura Bruun Harder på 12 år er i gang med deres fjerde bordtennissæson, og deltager i denne sæson for andet år i holdturneringen om det østdanske mesterskab for piger. Sidste år endte de sidst uden sejre, men en masse erfaringer rigere. I år var de i en klasse for sig selv, da de i inden de sidste to holdkampe var ubesejret med en kvote på 30 sejre i lige så mange kampe.

Da Mille var på ferie, trådte 11-årige Olivia Vestergaard ind som reserve i de sidste kampe. Trods blot et halvt års erfaring, gik hun uimponeret til opgaven, og var med til at sikre guldet. I holdkampen mod de nærmeste forfølgere fra Helsingør blev det til et nederlag på 2-3, men mod Hillerød spillede Olivia lige op med modstanderne og var med til at vinde den afgørende double med Laura, så Allerød fik de nødvendige point til at sikre mesterskabet. Ud over det østdanske mesterskab til holdet kunne Laura Bruun Harder også glæde sig over at slutte i top som ubesejret i rækken efter 16 singler.

Også bronze til ABTK

I +12-årsrækken for drenge og piger blev det også til medaljer for Allerød. Også her gik klubbens hold ind til de sidste kampe som førerhold. Men efter en sejr og et nederlag endte holdet med bronzemedaljer, da tre hold stod helt lige med samme point og en indbyrdes difference på blot tre sejre i sæsonens 120 kampe.

Holdet bestod af Miklas Schmidt, Nicholas Graae, Alma Hvas Jakobsen samt Niklas A. Jensen, der endte som den tredje mest vindende spiller rækken.

Individuelle medaljer

Ud over de afsluttende holdkampe deltog flere af klubbens ungdomsspillere i det store individuelle finalestævne i Valbyhallen i København med spillere fra hele Sjælland. Her blev det for andet år i træk til en topplacering for 10-årige Rasmus Olesen. Sidste år var det i E-rækken, mens han i år vandt guld i den stærke C-række, der havde mere end 30 deltagere.

I B-rækken var Laura Bruun Harder meget tæt på at efterligne Rasmus, da hun finalen bragte sig foran med 2-0 i sæt. Det var desværre ikke helt nok, da hun tabte de næste tre sæt, og derfor måtte nøjes med en meget flot sølvmedalje. Et resultat, som hun gentog i Pige A-rækken. Sidste ABTK'er på medaljepodiet var Filip Dahlerup, som fik bronzemedalje i B-cuppen i stævnets stærkeste række.

Spil mod robotten

Bordtennissæsonen forsætter frem til skolernes sommerferie, så det er ikke for sent at komme forbi til en prøvetime.

I maj måned vil der være åbent hus hver mandag fra kl. 17.00 til 18.15 i Lillerødhallen, hvor børn fra 6 år og op samt eventuelt forældre er velkomne til at være med til at lege bordtennis på sjove, kreative måder – eksempelvis på alternative bordopstillinger og mod en avanceret bordtennisrobot, oplyser ABTK.

mik.

Publiceret 18 April 2019 05:30