Emma (tv) og Sofie (th) Eckeroth spillede sølvet hjem til Allerød i Pige Ungdomsdivisionen. Foto: ABTK

Emma (tv) og Sofie (th) Eckeroth spillede sølvet hjem til Allerød i Pige Ungdomsdivisionen. Foto: ABTK

Bronze blev skiftet ud med sølv

Flere DM-medaljer til Allerød Bordtennisklub

bordtennis For andet år i træk blev det til DM-medaljer i Pige Ungdomsdivisionen for Allerød Bordtennisklub (ABTK). Men hvor det sidste år handlede om bronzemedaljer, fik pigerne i år sølv.

Efter en tredjeplads i grundspillet skulle Emma og Sofie Eckeroth i den ene semifinale møde grundspillets nr. 2 fra Triton, Odense. Opgøret var imødeset med en vis spænding, da fynboerne i det seneste opgør havde besejret Allerød-pigerne med 3-2.

Emma lagde ud mod Tritons næstbedste spiller, som hun for to uger siden besejrede i DM-semifinalen i yngre pige single. Hun vandt planmæssigt første sæt, men tabte derefter et tæt andet sæt. I tredje sæt var Emma på hælene, men fik sættet hevet hjem med mindst mulige margin. I sidste sæt var der ikke tvivl om udfaldet.

Herefter gjorde Sofie det til 2-0, da hun også gentog sin semifinalesejr mod Tritons bedste spiller tidligere på måneden ved de danske mesterskaber.

'En flot sejr til Sofie, der har vist imponerende fremgang i det seneste halve år med bl.a. et dansk mesterskab i single og double,' noterer ABTK.

Den sidste sejr til 3-0 blev sikret i doublen, som var en gentagelse af DM-finalen. Men denne gang var der tale om en forholdsvis klar sejr.

Finalen blev tabt 0-3

Finalen mod Silkeborg blev aldrig rigtig spændende. Efter to tidligere nederlag i sæsonen var det som om, at Emma og Sofie ikke helt troede på det.

'Emma virkede lidt låst i sit spil i åbningskampen, som skulle vindes for at holde Allerøds muligheder åbne, og Sofies efterfølgende opgør mod den danske mester i den lidt ældre årgang var lidt for stor en mundfuld. Først midtvejs i doublen fik pigerne rystet nerverne af sig, men det var for sent. Dermed blev det til et finalenederlag på 0-3,' beretter ABTK.

Ud over Emma og Sofies 2. plads i Pige Ungdomsdivisionen opnåede Alma Hvas Jacobsen og Lærke Krag-Andersen en 9. plads i deres første sæson i den landsdækkende række. I rækken lige under sikrede Mille Marie Birkemose Søndergaard og Laura Bruun Harder samt Olivia Vestergaard sig tidligere på sæsonen guldmedaljer.

Drengene kan også

I et af sæsonens sidste stævner markerede klubbens yngste og ældste ungdomsspillere sig også flot.

I Junior D-rækken endte Nicklas A. Jensen på en flot 2. plads efter finalenederlag med 8-11 i afgørende sæt. Til gengæld kunne han glæde sig over flere andre femsæts-sejre mod modstandere, som han tidligere på sæsonen har lidt nederlag til.

I Puslinge B blev Filip Axel Dahlerup nr. 2 i sin sidste optræden hos de yngste. Og så var der stævnedebut til 10-årige Emma Rosa Kirkelund, der vandt en flot bronzemedalje i Puslinge E.

mik.

Publiceret 22 May 2019 05:30