Talsmand bag ’En grøn kommune går i sort’, Thomas Frisch, håber stadig, at der kan opnås politisk flertal til et paragraf 14-forbud, så stævningen kan droppes.
Talsmand bag ’En grøn kommune går i sort’, Thomas Frisch, håber stadig, at der kan opnås politisk flertal til et paragraf 14-forbud, så stævningen kan droppes.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Talsmand: “Vi trækker ikke stævningen tilbage før asfaltsværket droppes”

Foreningen ’En grøn kommune går i sort’ har taget næste skridt i kampen om at få det planlagte asfaltværk ved Farremosen kendt ugyldigt

Af Kristina Pihl

“Når vi nu stævner kommunen, vi vil selvfølgelig opnå det, at lokalplanen bliver kendt ugyldig. Da den politiske tilslutning til et paragraf 14-forbud ikke er der, fordi politikerne åbenbart er opsatte på, at asfaltsværket skal komme, så må vi tage næste skridt”.

Sådan siger talsmand for borgergruppen 'En grøn kommune går i sort', Thomas Frisch.

Foreningen valgte 15. november at stævne Allerød Kommune med en såkaldt anerkendelsesstævning, en stævning der bygger på påstanden om, at lokalplanen er ugyldig.

Thomas Frisch fortæller, at foreningen 'En grøn kommune går i sort' er frustreret over, at der ikke kunne skabes flertal for et paragraf 14-forbud, derfor skal stævningen lægge ekstra pres på kommunen, men han understreger samtidig, at stævningen ikke trækkes tilbage medminde asfaltværket ved Farremosen droppes.

“Selvfølgelig har vi gjort det for at lægge pres på, men vi mener det jo, for vi trækker ikke stævningen tilbage med mindre, der er et politisk flertal for at droppe asfaltværket. Vi har talt om at stævne kommunen, og nu har vi så gjort det, så vi står ved det, vi siger, men vores ønske er selvfølgelig stadig, at der minimum var tre mandater mere, der kunne se, at asfaltværket ved Farremosen var for åndssvagt, så det blev droppet”

Kommunen kan sagsøges

I en pressemeddelelse som foreningen udsendte onsdag lød det blandt andet:

“Tilsvarende vil det formentelig være ansvarspådragende for sagsøgte, hvis den alligevel giver byggetilladelse til 'virksomheder med særlige belligenhedskrav'.

Får foreningen ret i at lokalplanen er ugyldig, vil det betyde, at firmaer og borgere senere kan sagsøge kommunen, mener Thomas Frisch.

“Hvis lokalplanen bliver kendt ugyldig, vil der efterfølgende være åbent for retsag, både fra de firmaer som eventuelt har fået byggetilladelse og er begyndt at bygge, men også for de borgere, der er berørte. Hvis byrådet giver byggetilladelse, når det ved, der er problemer med lokalplanen, så har de handlet imod bedrevidende, og det er ansvarspådragende,” forklarer Thomas Frisch.

Publiceret: 16. November 2017 15:33
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Allerød Nyt

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt