John Køhler havde tommestokken fremme i byrådssalen. Da man ikke må tage billeder under byrådsmødet, så er det taget bagefter.
John Køhler havde tommestokken fremme i byrådssalen. Da man ikke må tage billeder under byrådsmødet, så er det taget bagefter.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Tommestokken var fremme i byrådssalen

Da et forslag til lokalplan var til debat i byrådssalen, måtte John Køhler have tommestokken frem

Der blev brugt alle midler for at forklare om en lokalplans uhensigtsmæssigheder, da en lokalplan for et nyt erhvervsområde ved Farremosen blev debatteret i byrådssalen torsdag aften.

"Det er en god placering af et erhvervsområde. Det ligger tæt på motorvejen. Det skal vejbetjenes fra Nymøllevej, og det skal skærmes med en væg på 20 meter hele vejen rundt. Det er et enigt Teknik- og Planudvalg, der anbefaler at sende lokalplanen i høring," sagde Lone Hansen, V, der ved Jesper Hammers, NB, fravær fremlagde Teknik- og Planudvalgets indstilling.

"Det er fint med et nyt erhvervsområde," sagde John Køhler, der herefter visualiserede et scenarie med en blyant og en tommestok.

"Blyanten er en person, mens tommestokken er en meter på den ene led og en meter på den anden led. Det hele er i forholdet 1:20, så tommestokken illustrerer byggehøjden på 20 meter på den ene led, mens den illustrerer byggelinjen på 20 meter på den anden led," sagde John Køhler, der dermed prøvede at vise, hvor tæt på væggen på 20 meter ville ligge på de tættest beliggende huse.

"Jeg vil gerne bo i en kvalitetskommune, men vi bliver det eneste sted, der kommer til at bygge 20 meter højt lige ved siden af motorvejen. Prøv at forestille jer det her - vi har aldrig gjort noget så vanvittigt," sagde John Køhler.

"Jeg er enig med John, men hvis man skal bygge stort og grimt, så skal det være ved motorvejen. Det område er alligevel ødelagt," sagde Enhedslistens Rasmus Keis Neerbek.

"Det gør bestemt indtryk, det du siger. Jeg vil gå hjem og kigge grundigt på lokalplanen og se på byggelinjerne. Jeg vil gerne sende lokalplanen i høring, men det bliver nok en helt anden lokalplan, der bliver vedtaget," sagde Lea Herdal.

Lokalplanen blev sendt i høring med et flertal bestående af Det Radikale Venstre, Blovstrødlisten, Det Konservative Folkeparti, Venstre, Alternativet, Nye Borgerlige og Socialdemokraterne. Imod stemte John Køhler, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten.

Publiceret: 16. December 2016 15:15
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Allerød Nyt

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt