To biler udbrændte totalt ved ulykken. Foto: Steven Knap, Byrd

To biler udbrændte totalt ved ulykken. Foto: Steven Knap, Byrd

Alvorlig trafikulykke: Bilist mistede sandsynligvis herredømmet over sin bil

Tre biler var involveret i den alvorlige ulykke, som onsdag spærrede Hillerødmotorvejens Forlængelse i flere timer

Af
Mette Dolmer Thygesen

Det står endnu ikke klart, hvad årsagen helt præcis var til det alvorlige trafikuheld, som spærrede Hillerødmotorvejens Forlængelse onsdag eftermiddag i flere timer. Men det skete formentlig ved, at en 65-årig kvindelige bilist fra København mistede herredømmet over sin bil og ramte to biler i den modkørende bane, oplyser Nordsjællands Politi torsdag.

I de to andre biler kørte en 20-årig kvinde fra Farum og en 21-årig mand fra Ballerup, fortæller politiet.

Ulykken skete omkring klokken 14.10 onsdag ved Nr. Herlev, og motorvejsforlængelsen var efterfølgende spærret i begge retninger mellem Kollerødvej i Allerød Kommune og Roskildevej i Hillerød Kommune.

Brød i brand

To af bilerne brød i brand ved sammenstødet, og den 65-årige kvinde blev fløjet med helikopter til behandling på hospitalet.

Foto: Finn Hansen/Byrd

Foto: Finn Hansen/Byrd

Den 20-årige bilist fra Farum blev kørt på hospitalet med ambulance, mens den tredje bilist, som altså er en 21-årig mand, ifølge politiets oplysninger ikke kom til skade.

Hvordan personernes tilstand er i dag, torsdag, har politiet ingen oplysninger om.

Uddelte bøder

Politiet måtte uddele adskillige bøder til bilister, som holdt i kø og valgte at vende deres biler ulovligt.

"Vi får mange henvendelser om bilister, som vender over spærreflader og -linjer. Det er ulovligt og skaber fare for andre. Oplever vi denne adfærd ude på stedet, vil vi uddele bøder for det. Vær i stedet tålmodige og følg vores anvisninger på stedet," skrev politiets vagtchef fra ulykkesstedet på Twitter.

Der blev ifølge politiet uddelt mindst 10 bøder - men det er torsdag endnu ikke talt præcist op. En af overtrædelserne var så alvorlig, at politiet lægger op til, at bilisten får frakendt sit kørekort.

OBS: Politiet oplyste først, at bilisten fra Farum var en mand, men det er altså en kvinde. Vi beklager og har hermed rettet fejlen.

Foto: Local Eyes

Foto: Local Eyes

Publiceret 11 July 2019 11:30