En 80-årig kvinde fra Allerød blev tirsdag narret til at udlevere sit dankort og koden til kortet. Temafoto:

En 80-årig kvinde fra Allerød blev tirsdag narret til at udlevere sit dankort og koden til kortet. Temafoto: alice_photo - stock.adobe.com

80-årig kvinde blev narret til at udlevere dankort og kode

Tricktyve udgav sig for at være fra 'Betalingsservice'

tricktyveri En 80-årig kvinde fra Allerød blev tirsdag eftermiddag narret til at udlevere sit dankort og koden til kortet, og det kunne bagefter konstateres, at der var hævet et større kontantbeløb fra kvindens konto.

Den 80-årige blev ifølge Nordsjællands Politi omkring klokken 15.30 ringet op af en mand, som udgav sig for at være fra 'Betalingsservice.' Han fortalte, at kvindens dankort var blevet hacket, og at hackeren nu ville overføre penge til en udenlandsk konto.

Manden tilbød at hjælpe kvinden og sagde, at en anden mand ville møde op på hendes adresse for at forklare hende nærmere om, hvordan hackingen var sket. Godt en halv time senere mødte en mand op på kvindens adresse. Under sin samtale med den 80-årige lykkedes det manden at overbevise hende om at udlevere sit dankort og kode, så han nærmere kunne undersøge, hvad der var foregået.

Manden forlod herefter kvindens bopæl med hendes dankort og kode, og det blev altså senere konstateret, at der var hævet et større kontantbeløb fra kontoen.

Politiet oplyser, at den mand, som mødte op på kvindens adresse, har følgende signalement: 25-35 år, 160-170 cm. høj, fedladen af bygning og mørklødet. Han havde kulsort hår, hvoraf en del var sat op i en knold øverst på hovedet, mens resten hang løst. Han var iført sort t-shirt og sorte bukser og talte dansk.

mik.

Publiceret 24 July 2019 10:52