Udsnit af værk af Misha Lapitskiy.

Udsnit af værk af Misha Lapitskiy.

Beek og Lapitskiy på Kirkehavegård

Udstilling i regi af Allerød Kunstforening fra 6.-22. april

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Birgit Lendal Beek og Misha Lapitskiy udstiller på Kirkehavegård i regi af Allerød Kunstforening fra 6.-22. april.

Birgit Lendal Beek er uddannet keramiker hos Atélier Noailles-Lascaux i Paris og har nu både værksted og bopæl i Korsør. Hendes keramiske værker er alle unika og helt igennem håndlavede. Ud over pingviner i mange udformninger, som er blevet hendes varemærke, laver hun skåle, vaser og skulpturer i organiske former, med glasurer der går lige fra klar turkis til dybe sorte og bronze nuancer.

Endvidere laver Birgit Lendal Beek naturalistiske gengivelser af objekter og får leret til at ligne læder, kobber, jern og stof.

Birgit Lendal Beek har udstillet på adskillige censurerede udstillinger såvel i Frankrig som herhjemme og har desuden årligt haft adskillige selvstændige udstillinger. I 2015 repræsenterede hun således Danmark ved Keramik Biennalen i Andenne i Belgien. Hun er medlem af kunstnergruppen Storebælt.

Læs også: Udstilling om Buchhave i Arkivet

Misha Lapitskiy er født i Rusland i 1970 i Irkutsk, i den østlige del af Sibirien. Han uddannede sig i arkitektur på Teknisk Universitet, men fandt ud af, at han ville afprøve kunstens verden og dimitterede i 1994 fra et kunstakademi i Rusland.

Han studerede videre med kunst og design i Israel, hvorefter han kastede sig over 3D karakteranimation. Med den uddannelse fik han sig et job som karakteranimator i IO Interactive Studios i København, indtil han efter tre år i 2009 pludselig fandt ud af, at han skulle forlade alt og rejse langt væk for at forstå og finde sig selv.

Misha Lapitskiy rejste hjem til Sibirien, hvor han boede alene i en hytte ude på landet. Det var der, at det gik op for ham, at kunsten skulle være hans fremtid.

De temaer, der har interesse for Misha er mennesker, deres portrætter, udtryk og tegn, men også scener med kontraster af lys, sollys og farver.

Udstillingen har fernisering fredag 6. april fra kl. 19.00-20.30, idet den åbnes af Merete Them Kjølholm fra Kultur- og Idrætsudvalget. Til ferniseringen spiller Grete Hermansen.

Publiceret 01 April 2018 06:00