Skulpturen 'Åbne Døre' står lige nu på Falster men kommer til Allerød senere på måneden. Privatfoto

Skulpturen 'Åbne Døre' står lige nu på Falster men kommer til Allerød senere på måneden. Privatfoto

Fra Falster til Allerød: Ny skulptur på vej til skulpturparken

Skulpturparken-Allerød får en ny skulptur, der er lavet af den kendte danske billedhugger Eli Benveniste

Af
Martin Warming

For cirka to måneder siden kunne Skulpturparken-Allerød glæde sig over en ny skulptur, da den norsk/fransk/danske kunstner Gunnar Palander i maj skabte en cirka syv meter høj rørskulptur, 'Amfora', mellem tennisbanerne i Skulpturparken-Allerød.

Og nu er der atter glæde i skulpturparken Endnu en skulptur er nemlig på vej til den lokale skulpturpark.

Skulpturen er udført af den internationalt kendte danske billedhugger Eli Benveniste.

"Gennem en flot bevilling fra en privat fond har vi fået en enestående mulighed for at flytte den store, originale skulptur fra Falster til Allerød, hvor værket forventes opstillet i slutningen af juli måned. Hermed har Skulpturparken Allerød, der startede med tre skulpturer i 2015, nu etableret sig med en 'beholdning' af cirka 20 kunstværker af danske og udenlandske billedhuggere," fortæller Jørgen Warberg, der er næstformand i Skulpturparken-Allerød.

'Åbne Døre'

Den nye skulptur, der hedder 'Åbne Døre', er udført i hvidmalet armeret fiberbeton som en opgave for Statens Kunstfond i 1993/94. Værket er udformet som en kubisk lille bygning (320 x 250 x 250 centimeter), man kan gå ind i, og den har karakter af en vandkunst med indvendige søjler beklædt med mosaikker af potteskår fra den Kongelige Porcelænsfabrik.

Skulpturen blev oprindelig opstillet i Valbyparken, men senere solgt til privatpersoner og har de sidste mange år været opstillet på Falster. Den store og tunge skulptur kræver nedtagning ved en specialist samt specialtransport med lastbil, før den kan genopstilles i Allerød, hvilket er planlagt til den 22. og 23. juli.

Flere på vej

Skulpturparken-Allerød blev på privat initiativ etableret i 2015 inden for rammerne af den cirka ti tønder land store Allerød Tennispark.

"Det er formålet med dette kulturprojekt at udstille store og betydelige værker af danske og internationale kunstnere. Skulpturparken rummer på nuværende tidspunkt 13 skulpturer fordelt på kunstnerne Bent Sørensen, Karl Aage Rige, Jun-Ichi Inoue og Gunnar Palander – og nu også snart Eli Benveniste. Flere kunstværker repræsenterende Børge Jørgensen, Joseph Salamon, Karl Aage Riget og Jørgen Haugen Sørensen forventes opstillet i løbet af nogle måneder, hvorved antallet kommer op på cirka 20," lyder det i en pressemeddelelse fra skulpturparken.

Du finder Skulpturparken-Allerød i Allerød Tennispark på Rørmosevænget 10.

Publiceret 09 July 2019 00:00