Foto: Café l'Oase

Foto: Café l'Oase

Til Kalundborg med Café l'Oase

Dejlig weekendtur for 69 personer

tur Med en flot donation fra TrygFonden og stor økonomisk støtte fra Røde Kors' Landskontor har det igen i år været muligt for Røde Kors' Café l'Oase i Lillerød at tage af sted på en weekendtur til Danhostel i Kalundborg. Det skete i weekenden 28.-30. juni.

69 forventningsfulde personer stod på bussen ved Allerød Station, med udsigt til pragtfuldt sommervejr.

'På vandrerhjemmet blev vi modtaget af en herlig duft af hjemmebag og kaffe, så det blev det første, vi kastede os over. Efter en hurtig gang saftevand spredte børnene sig og fandt frem til legepladsen, eller fik fat i de medbragte fodbolde, mens de voksne fik travlt med at rede senge og pakke ud,' skriver Café l'Oase i en pressemeddelelse og fortsætter:

'Efter aftensmaden var det tid til hygge på vandrerhjemmet. Nogle nød det gode vejr og spillede udendørs skakspil, mere boldspil og hyggesnak, mens flere af kvinderne samledes i et lokale, hvor der blev grinet, danset og snakket.'

Museum og varm fodbold

Næste dag gik deltagerne i samlet flok til Kalundborg Museum, hvor der var rundvisning. Museet bød bagefter på en is til børnene, og så blev madpakkerne spist i museets have.

'Efter museumsbesøget var resten af eftermiddagen på egen hånd. Nogle stykker gik ned i havneparken for at se på livet der. Andre valgte at gå lidt rundt i byen på egen hånd eller fandt tilbage til vandrehjemmet. En af mødrene havde medbragt hjemmebagt kage, så der var fuld gang i det lille gæstekøkken, hvor vi havde mulighed for selv at lave kaffe og te,' beretter Café l'Oase og fortsætter:

'Efter aftensmaden var der en del af fædrene og de store drenge, der løb over på den nærliggende fodboldbane og spillede fodbold i over en time. Det var en virkelig hot omgang, solen skinnede fra en skyfri himmel, og termometret viste 30 grader. Andre valgte at sidde i skyggen og hygge sig i den lille gårdhave, og der var også mulighed for at udnytte sin kreativitet i vandrerhjemmets forhal, hvor de mindre børn kunne tegne.'

Besøg i Sommerland Sjælland

30. juni var det tid til at sige farvel til vandrerhjemmet.

'Morgenmad og produktion af madpakker var hurtigt overstået, så da bussen kom og hentede os, gik turen videre til Sommerland Sjælland. Det var igen en meget varm dag, så de fleste styrede direkte ned til det store vandland, hvor de kunne blive svalet af. De mindre børn i de små soppebassiner, men de mere modige skulle selvfølgelig også prøve wild-river og diverse vandrutsjebaner,' lyder beskrivelsen, der slutter:

'Tiden gik desværre alt for hurtigt, så snart skulle vi hjemad igen. Udover støtten fra TrygFonden og Landskontoret siger vi fra Café l'Oase også tak til Fladså Turist, Kalundborg Museum og Danhostel Kalundborg, der alle har været medvirkende til, at vi år efter år kan lave en rigtig dejlig tur for alle familierne.'

mik.

Foto: Café l'Oase

Foto: Café l'Oase

Publiceret 17 July 2019 09:30