Thomas Bjerg har henlagt en del af handlingen i sin nye krimi, 'Skadedyr – Natmændene', til sit nærområde Tokkekøb Hegn. Foto: Benjamin Tarp

Thomas Bjerg har henlagt en del af handlingen i sin nye krimi, 'Skadedyr – Natmændene', til sit nærområde Tokkekøb Hegn. Foto: Benjamin Tarp

Menneskejagt og drab i Tokkekøb Hegn

Thomas Bjerg udgiver i dag, 19. juli, en krimi, der foregår i hans eget nærområde

udgivelse Menneskejagt og drab forbinder de færreste med Tokkekøb Hegn mellem Blovstrød, Kirkelte og Lillerød. Ikke desto mindre er det netop den skov og de tre bysamfund, som handlingen i den nye Mofibo-krimi 'Skadedyr – Natmændene' overvejende udspiller sig i.

Krimien er skrevet af Blovstrød-borgeren Thomas Bjerg og udkommer i dag, 19. juli.

"Jeg har altid været fascineret af Tokkekøb Hegn. Skoven kan være hjemlig og tryg, men også skræmmende, mørk og farlig. Og da jeg er meget optaget af menneskers forhold til natur og dyr, ville jeg gerne udnytte skoven som rum for handlingen. Alle mine karakterer har et nært og sanseligt forhold til Tokkekøb Hegn, og de kommer der med forskellige motiver," siger Thomas Bjerg i en pressemeddelelse.

Han har boet i Blovstrød siden 1999 og løber jævnligt i Tokkekøb Hegn. Mange scener er opstået som idéer på løbeture i skoven. Men også det bedsteborgerlige lokale liv indgår i krimien. Her rodes en tidligere journalist, der bor tæt på Center Sandholm, ind i en sag om højreradikale og forsvundne islamister.

"Blovstrød er et smørhul, der ligger side om side med et modtagecenter for flygtninge. Det giver nogle store kontraster. Traumatiserede mennesker, der er flygtet med livet som indsats, bor tæt på bedsteborgere, der lige som jeg passer haven og klipper hæk," siger Thomas Bjerg.

Den kontrast træder også frem i krimien. I en hule inde i skoven lever en afvist og psykisk syg asylansøger, der har mistet sin familie. Han får en afgørende rolle, da han ser og hører for meget. Og han blander sig i hovedpersonens liv og de højrenationales gerninger.

Lokale læsere vil sikkert genkende mange steder i krimien, der også foregår i København. Men ikke alt er gengivet fuldstændig identisk, understreges det:

"Jeg har tilladt mig at ændre visse lokaliteter af hensyn til plottet. En bakke der, en mose her. Og et landsted, som nok ikke findes i Kirkelte. Men stemninger og miljø vil lokale læsere nok opleve som autentiske," siger Thomas Bjerg.

'Skadedyr – Natmændene' er en lydbogsfortælling i 11 afsnit. Historien er en MofiboOriginal, skrevet eksklusivt til lydbogstjenesten Mofibo.

Thomas Bjerg er født i 1963. Han er forfatter, freelancejournalist på Redaktionen.dk og underviser på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han har tidligere udgivet 'På ofrenes side', Lindhardt og Ringhof 2018, og 'Anklageren - en sag for Stürup', Bogkompagniet 2011.

mik.

Publiceret 19 July 2019 14:24