Jesper Theilgaard pryder forsiden af efterårsprogrammet fra Allerød Bibliotek.

Jesper Theilgaard pryder forsiden af efterårsprogrammet fra Allerød Bibliotek.

Klein, Theilgaard, Helle, Pape, Andersen, Plambeck, Clark, Buk-Swienty ...

Mange spændende navne optræder i efterårsprogrammet fra Allerød Bibliotek

Af
Michael Braunstein

program Efterårsprogrammet fra Allerød Bibliotek er klar, og der er rigtigt mange spændende navne på plakaten.

Det handler om fremtidens vejr og klima, når meteorolog Jesper Theilgaard kigger forbi. Man kan høre den prisvindende geolog og formidler Minik Rosing fortælle om, hvordan jorden opstod. Og så kommer Sebastian Klein på besøg, når der er 'Frikadellebibliotek', hvor han vil fortælle om verdens farligste dyr for børn og modige voksne.

Biblioteket fortsætter med de populære livestreaminger fra Aarhus Universitet, hvor naturen og klimaet vil være i fokus seks tirsdage i efteråret.

På Lynge Bibliotek kommer forfatteren Merete Pryds Helle og taler om sin nyeste bog, 'Nora', der er baseret på den berømte roman 'Et dukkehjem' af Henrik Ibsen.

Ny læsefestival på biblioteket

Når kalenderen rammer september måned, sparker biblioteket sin læsefestival 'Allerød Læser' i gang.

'Vi glæder os til at være værter for tankevækkende oplevelser, der kan være med til at øge læselysten for både børn og voksne i kommunen. Vi har sammensat en begivenhedsrig uge med lokale og prisvindende forfattere, med bogstewardesser i bymidten og kreative kunstprojekter for børnene i dagsinstitutionerne,' skriver biblioteket i en pressemeddelelse og fortsætter:

'Vi får blandt mange andre besøg af årets vinder af DR Romanprisen, Morten Pape, og vi hylder Jakob Martin Strids univers, når vi inviterer til 'Strid Søndag' med skattejagt, bjergbestigning, raketværksted, koncert og filmvisning.'

Blandt de andre gæster kan nævnes Lotte Andersen, Dy Plambeck og Mathilde Walter Clark.

Jazz med 'Nullernix'

Det populære 'Frikadellebibliotek' med underholdning og fællesspisning kan foruden Sebastian Klein denne gang byde på jazzorkestret Nullernix, der inddrager børnene til fagter, sang og dans.

Biblioteket inviterer også igen til fællesspisning med interessante oplæg og samtaler. Første gang kommer Jesper Theilgaard, og bagefter er der økologisk og klimavenlig middag.

Senere kan man opleve forfatteren Tom Buk-Swienty, når han på Allerød Bibliotek vil fortælle om sin nyeste bog 'Løvinden', der udkommer i august.

Det fulde program kan hentes på biblioteket eller på bibliotekets hjemmeside fra mandag 5. august kl. 11.00, og billetsalget starter fredag 9. august kl. 11.00.

Publiceret 04 August 2019 10:00