Verdensmål nummer 12 hedder 'Ansvarligt forbrug og produktion', og dét sætter Allerøds grønne guide fokus på ved Aktiv Fritid, sammen med Allerød Kommune og naturvejleder Bjørli Lehrmann.

Verdensmål nummer 12 hedder 'Ansvarligt forbrug og produktion', og dét sætter Allerøds grønne guide fokus på ved Aktiv Fritid, sammen med Allerød Kommune og naturvejleder Bjørli Lehrmann.

Hvor bæredygtigt er dit forbrug?

Få en test hos Allerøds grønne guide under Aktiv Fritid, hvor man også kan se kommunens nye affaldsbeholdere

forbrug Når Allerøds grønne guide, Tommy Dal, deltager i Aktiv Fritid 17. august med en stand, kan Allerød-borgerne få testet, hvor bæredygtigt deres forbrug egentlig er.

'På standen kan borgerne teste deres forbrugsvaner sammen med en af de frivillige. Og vi bliver alle klogere på, hvordan vi hver især kan skubbe på den grønne omstilling med vores daglige vaner,' skriver Tommy Dal i en pressemeddelelse, der fortsætter:

'Når borgerne tester deres forbrugsvaner, bliver de inspireret af en liste med idéer, hvor de kan krydse af. Det kunne være "jeg giver gerne genbrugsgaver, fx legetøj" eller "jeg lægger det grønne køkkenaffald i komposten". Det bliver sikkert til mange krydser, for ofte møder vi særdeles bevidste borgere. Derfor samler vi også de bedste idéer sammen i løbet af dagen og gør dem offentlige.'

Affald kommer af indkøb

Der er fint at blive mere bevidst om sine indkøb, men før eller senere bliver det til affald, og det meste kan genbruges, påpeger Tommy Dal.

'Derfor har vi besøg på standen: Allerød Kommune kommer og viser den nye sortering frem. Her kan du se de nye beholdere og få en masse at vide, eksempelvis om hvor rent syltetøjsglasset skal være, før det ryger i beholderen, og hvordan affaldet siden hen bliver genbrugt,' oplyser den grønne guide.

Han anfører, at det bedste er, hvis alt det grønne køkken- og haveaffald kan blive derhjemme:

'Næringsstofferne gør gavn i komposten, og vi sparer kørslen. Bjørli fra Vestre Hus Børnenaturcenter kommer og hjælper børnefamilierne med at finde spændende smådyr fra en særlig fin kompostbeholder.'

Ansvarligt forbrug er et verdensmål

'Dit bæredygtige forbrug hænger sammen med de vigtige 17 verdensmål, og netop nummer 12 hedder 'Ansvarligt forbrug og produktion'. Derfor har vi lavet plakater sammen med butikker i byen, som går ind for genbrug og reparation: Walenthin, Skomageren, Click, Electronic Care, Red Barnet, Røde Kors, Spildopmagerne på Gladgaarden,' hedder det i pressemeddelelsen, hvor det tilføjes:

'Spørg os på standen, hvis du vil vide, hvordan netop de butikker bidrager til at løfte verdensmål nummer 12.'

Den Grønne Guide, Allerød Kommune og Bjørli fra Vestre Hus Børnenaturcenter står sammen foran Izumi, når Aktiv Fritid løber af stablen.

mik.

Publiceret 06 August 2019 14:30