Nordsjællands største amatørsymfoniorkester flytter fra Hillerød til Allerød. Foto fra nssi.dk

Nordsjællands største amatørsymfoniorkester flytter fra Hillerød til Allerød. Foto fra nssi.dk

Symfoniorkester flytter fra Hillerød til Allerød

Det sker efter mere end 78 år i Hillerød og på grund af forringede forhold, oplyser Nordsjællands Sinfonia

Af
Michael Braunstein

flytning Nordsjællands største amatørsymfoniorkester, Nordsjællands Sinfonia, flytter fra Hillerød til Allerød, hvor orkestret fremover får øvelokale i Tonnasalen på Allerød Musikskole.

Nordsjællands Symfoniorkester blev etableret i Hillerød i 1941 under Nordsjællands Musikforening. Efter fusion med Københavns Sinfonia i 2014 hedder orkesteret nu Nordsjællands Sinfonia (NSSI).

Orkesteret er et amatørsymfoniorkester med 45 medlemmer, der afholder to-tre koncerter hvert år. Derudover arrangeres der hvert andet eller tredje år en udenlandstur, hvor orkesteret også præsenterer sin musik.

I mere end 78 år har orkesteret haft fast tilholdssted Hillerød og senest haft øvelokale på Frederiksborg Byskole.

'Men på grund af øvelokalets stærkt forringede akustik efter en renovering og vanskelige parkeringsforhold, blev det besluttet at flytte til Allerød Musikskole,' skriver orkestret i en pressemeddelelse og fortsætter:

'Forventningen er stor i orkesteret, hvor alle glæder sig til at starte den nye sæson i det nye øvelokale. Særligt glæder orkestret sig til at kunne nyde den gode akustik i Tonnasalen. Håbet er, at de gode lokaleforhold vil tiltrække nye medlemmer til orkesteret, fordi det - i lighed med øvrige amatørsymfoniorkestre i Danmark - i de senere år har mærket en aftagende interesse for at spille symfonisk musik. Nye medlemmer er derfor meget velkomne.'

'Orkesteret håber, at Allerøds borgere vil tage godt imod det, og glæder sig til at præsentere sin kunnen ved kommende koncerter. Orkestret har i øvrigt i mange år spillet koncerter i Engholmkirken, og er dermed ikke ukendt i lokalområdet,' lyder det fra Nordsjællands Sinfonia.

Publiceret 22 August 2019 11:58