Gitte Holtze - fortæller på Allerød Bibliotek om sin lange vandring gennem den amerikanske vildmark. Pressefoto

Gitte Holtze - fortæller på Allerød Bibliotek om sin lange vandring gennem den amerikanske vildmark. Pressefoto

4265 kilometers vandring gennem en livskrise

Journalist Gitte Holtze besøger Allerød Bibliotek

vandring Journalist Gitte Holtze fortæller 23. september kl. 19.00 på Allerød Bibliotek om sin lange vandring gennem den amerikanske vildmark – en rejse der på mange måder har vendt op og ned på hendes liv.

I 2019 udgav Gitte Holtze bogen 'Jeg lever' om sin vandretur fra Mexico til Canada ad Pacific Crest Trail – en af verdens længste vandrestier. På biblioteket vil hun fortælle om, hvordan hun har klaret den lange strækning og hvad det har betydet.

Gitte Holtze besluttede ikke kun at gå den 4.265 kilometer lange tur for eventyrets skyld, men især for at genvinde den styrke og selvrespekt, hun havde mistet efter et dybt dyk i livet. Hun var blevet skilt, hendes far var død, hun havde mistet sit drømmejob og med det den identitet, hun havde lagt i det.

I foredraget fortæller Gitte Holtze om turen gennem den brændende ørken og over høje bjerge og vilde floder, om uventede og uforglemmelige oplevelser, om møder med vilde dyr, stor natur og fantastiske mennesker, om at være evigt beskidt, sulten og tørstig, om at sove i telt alene i skoven og om at gå op til 50 kilometer om dagen. Men hun fortæller især om at lære at slippe behovet for kontrol, at klare udfordringer, man ikke tror, man kan overkomme, og indse hvordan man bevarer motivationen til at blive ved og ved og ved, hedder det i en pressemeddelelse.

Billetter til arrangementet kan købes på biblioteket eller på bibliotek.alleroed.dk.

mik.

Publiceret 15 September 2019 08:25