Merete Pryds Helle - kan opleves på Lynge Bibliotek.

Merete Pryds Helle - kan opleves på Lynge Bibliotek.

Merete Pryds Helle besøger Lynge Bibliotek

Prisvinder fortæller om kvindesyn i dansk litteratur og sin seneste roman 'Nora'

nora Den prisvindende forfatter Merete Pryds Helle besøger mandag 30. september fra kl. 19-21 Lynge Bibliotek, hvor hun skal fortælle om kvindesyn i dansk litteratur og sin seneste roman 'Nora'.

Med bøgerne 'Folkets skønhed' og 'Vi kunne alt' har Merete Pryds Helle for alvor sat sit aftryk på dansk litteratur. Den 12. september udkom 'Nora', som har Henrik Ibsens 'Et dukkehjem' som forlæg.

Gennem romanen kommer vi helt ind under huden på en af teaterhistoriens helt store kvindeskikkelser, Nora, skriver biblioteket i en pressemeddelelse, der fortsætter:

'Merete Pryds Helle har kastet sig over nyfortolkningen på baggrund af det nordiske samarbejde 'Ibsen Nor'. I dette samarbejde er tre forlag - svenske 'Natur og Kultur', norske 'Oktober' og danske 'Rosinante' - gået sammen om at hylde en af Nordens mest betydningsfulde dramatikerstemmer, Henrik Ibsen. Ibsens psykologiske dramaer er højaktuelle den dag i dag, og de tages ofte op på landets teaterscener. Med 'Ibsen Nor'-samarbejdet får karaktererne nyt liv gennem skønlitteraturen.'

Ved foredraget på Lynge Bibliotek tager Merete Pryds Helle tilhørerne med bag sit forfatterskab, når hun fortæller om skriveprocessen og arbejdet med 'Nora'.

Man kan tilmelde sig arrangementet på biblioteket eller på bibliotek.alleroed.dk

mik.

Publiceret 21 September 2019 10:45