Ben Woodhams 'KYST' er resultatet af 52 gåture rundt om Bornholm.

Ben Woodhams 'KYST' er resultatet af 52 gåture rundt om Bornholm.

Bornholm i centrum på efterårsudstillingen

Ben Woodhams 'KYST' vises på Kirkehavegård sammen med bornholmske kunstnere og værker fra Hjorth

Af
Michael Braunstein

udstilling Efterårsudstillingen i Allerød Kunstforening 2019 viser et bredt spektrum af Bornholm - fra Ben Woodhams projekt 'KYST' til syv keramikere, en trædrejer samt enkelte værker fra Hjorths fabrik.

Ben Woodhams 'KYST' er resultatet af 52 gåture rundt om Bornholm. Gåturene startede i Rønne, gik rundt om Hammerknuden, sydpå til Due Odde og tilbage til Rønne hver fredag i 2018 - i alt slags vejr fra solopgang til solnedgang.

Den engelskfødte kunstner, fuglemaler og illustrator flyttede til Bornholm i 2008, og idéen om at skildre Bornholms kyst i etaper hele vejen rundt ved at male akvareller og tegne sine oplevelser er langsomt modnedes og blev endeligt realiseret i 2018. Alle værker er udført på stedet sammen med en beskrivelse af hændelser, møder og indtryk.

'KYST' er en øjebliksbeskrivelse af stedet i årstiden, af dyreliv – særligt fugle – af landskabets forandring i forskelligt vejr og forskellig belysning samt af kultur, bebyggelse og anlæg, der har influeret på kystlandskabet.

Man kan læse mere om projektet på: www.benwoodhams.com/kyst

De udstiller også

Mange kunstnere har fundet vej til Bornholm, men særligt mange keramikere har slået sig ned her, inspireret af øens natur og muligheden for at få adgang til forskellige råmaterialer.

Sammen med Ben Woodhams udstiller:

Eva Brandt med krukker inspireret af japansk, kinesisk, islamisk og indiansk keramik, træsmeden Hans Henning Pedersen med ultratynde skåle og fade af træ, Kumiko Kimbari Asti, født i Japan, med lerarbejder modelleret i hånden, og Maja Frendrup med krukker i stentøjsler, porcelænsler, sand og sten.

Blandt udstillerne er også Hanna Dahlgren med brugsting i stentøj og porcelæn, Anne Mette Hjorthshøj, der bruger engelsk porcelænsler og lokalt stentøjsler fra Bornholm samt andre råmaterialer, Heidi Hentze, der er fascineret af det papirtynde porcelæn, pladeteknikken og dets muligheder og begrænsninger, samt svenske Ann Charlotte Ohlsson, hvis værker har en meget varieret skulpturel overflade.

Udstillingen har fernisering lørdag 5. oktober mellem kl. 15-17 og åbnes af John Hansen, næstformand i Dansk Ornitologisk Forening, Nordsjælland. Udstillingen varer fra søndag 6. oktober til og med søndag 20. oktober. Åbningstiden er alle dage mellem kl. 13-17, mandag er der lukket.

Publiceret 25 September 2019 05:30