Forfatter og salmedigter Iben Krogsdal giver torsdag 31. oktober i Lillerød Kirkes sognegård sit bud på behovet for kirke og kristendom. Pressefoto

Forfatter og salmedigter Iben Krogsdal giver torsdag 31. oktober i Lillerød Kirkes sognegård sit bud på behovet for kirke og kristendom. Pressefoto

Salmedigter giver et bud på kristendommens rolle

Iben Krogsdal besøger Lillerød Kirkes sognegård 31. oktober

foredrag Hvad vil det sige, at være kristen i en moderne virkelighed? Dåb, konfirmation, bryllup og begravelse - samt gudstjenesten juleaften? Og hvad er det egentlig, der tales om i kirken, med lignelser og metaforer og store ord på en søndag?

Kan troen overhovedet omsættes til nutidens livsstil og formuleres, så den bliver vedkommende i en travl hverdag? Hvad skal vi egentlig med kirken?

Det har forfatter og salmedigter Iben Krogsdal et bud på. Og torsdag 31. oktober kl. 19.30 kan man i Lillerød Kirkes sognegård høre Iben Krogsdal fortælle om sit eget forhold til tro.

Andre ord på budskaberne

Hun fortæller om dagligdagens mange former for magt og afmagt og om kristendommens rolle i vores liv anno 2019. Man kan desuden synge med på en række af hendes nye salmer, ligesom man kan deltage i debatten om sproget i nutidens kirke.

Iben Krogsdal mener, at kirke og kristendom er mindst lige så relevant i dag som for årtusinder siden, omend man måske skal turde sætte andre ord på budskaberne.

Det har hun selv gjort i salmesamlingerne 'Vi som er søgende' fra 2010 samt 'Fuldmagt' fra 2013, og i de 10 nye salmer, som hun netop har fået uropført i Aarhus Domkirke, foranlediget af arrangørerne bag Kvindefestivalen i Aarhus.

I hendes tekster taler sprog og billeder til nutidsmennesket, ligesom emnerne relaterer til det liv, der leves i dette årtusinde. Hun skaber med andre ord et billedsprog for begivenheder i livet, som ikke tidligere har haft plads i salmetekster. Og så er hun én af meget få kvindelige salmedigtere, skriver Lillerød Kirke i en pressemeddelelse.

Alle foredrag i Lillerød Kirke er gratis, og alle er velkomne.

jesl

Publiceret 20 October 2019 04:00