Temafoto

Temafoto

DEBAT: Tid til at investere i vores skoler

Kristian Hegaard, MF, Radikale Venstre

Med folkeskolereformen i 2013 var det meningen at skabe en mere varieret skoledag. Mere bevægelse, flere forskellige læringsformer og mere plads til kreativitet. Intentionerne var gode, men det var resultatet ikke. Foruden at reformen aldrig fik den nødvendige finansiering, så blev lærerne svigtet i processen. Den tillid skal genoprettes. Det kræver, at vi investerer i folkeskolen, og at vi begraver tanken om, at folkeskolen skal detailstyres ned til sidste komma i skoleskemaet for til gengæld at give vores lærere friheden til selv at skabe jordens bedste folkeskole tilbage.

Derfor foreslår Radikale Venstre, at folkeskolen skal tilføres en milliard kroner på landsplan. Det vil betyde 5,3 millioner kroner ekstra om året til skolerne i Allerød. Det betyder helt konkret for Allerød kommune, at man får råd til at ansætte cirka 15 ekstra lærere, eller omkring 1400 kroner ekstra per elev til at sikre bedre undervisningsmaterialer og bedre råd til at komme ud og besøge virkeligheden både i form af virksomhedsbesøg, men også entrebilletter til kulturelle institutioner.

For det skal være sjovt at gå i skole. Børn skal lære mere og testes mindre. Og vi skal behandle de lærere, der betyder så meget for vores børns fremtid, ordentligt. Det betyder at vi skal tage det seriøst når lærerne igen og igen siden 2013 har sagt at de ikke har tid til at sikre den fornødne kvalitet i undervisningen. Derfor er det af allerhøjeste prioritet for os at folkeskolen løftes, når statens budgetter fordeles. Dette sikrer folkeskolen ressourcer til at leve op til intentionerne med skolereformen. For vores vigtigste opgave som politikere er at skabe muligheder for mennesker. Her er folkeskolen er den mest mulighedsskabende institution i Danmark.

Publiceret 21 August 2019 14:07