DEBAT: 'Tonedøve skatteministre er skyld i kæmpe milliardtab på inddrivelsen'

Erik Lund, konservtive, Allikevang 2, Allerød

Det startede med Kristian Jensen og sluttede senest med Karsten Lauritsen, men også alle mellemliggende skatteministre har et dybt medansvar for, at inddrivelsen er totalt kollapset i SKAT.

Det skortede ellers ikke på advarsler i 2004, da de første tanker om at flytte en effektiv inddrivelse fra de kommunale pantefogeder til SKAT blev luftet.I en pressemeddelelse fra Pantefogedforeningen d. 25. maj 2004 var forudsigelsen klar: Fortsat kommunal inddrivelse – eller kaos.

Nu 15 år senere kan vi så konstatere, at forudsigelsen desværre holdt stik.Det har ellers ikke skortet på advarsler lige siden, og som formand for landets pantefogeder og inkassochef i både København og Helsingør samt SKAT København har jeg ad flere omgange holdt møder med bl.a. skatteminister Karsten Lauritsen, hvor jeg har givet ham ideer til, hvordan vi igen kan få en effektiv inddrivelse.

På et møde med skatteministeren d. 5. november 2015 havde jeg flere forslag til en effektiv inddrivelse: Skatteministeren gav efterfølgende de kommunale pantefogeder bemyndigelse til selv at inddrive ejendomsskatter, hvilket meget hurtigt viste sig at være en rigtig god ide.10 års forsømmelser fra SKAT’s side med inddrivelse af ejendomsskatterestancer med kæmpe restancebeløb til følge blev hurtig vendt og stort set alle ejendomsskatterestancer blev inddrevet af de kommunale pantefogeder.Desværre hører jeg den nye skatteminister sige, at vi skal styrke inddrivelsen i SKAT, selvom alle med blot det mindste kendskab til inddrivelse ved, at det ALDRIG kommer til at fungere i SKAT.Der er kun en løsning på problemet med de store offentlige restancer.Flyt inddrivelsen tilbage til de kommunale pantefogeder, der har bevist at de kan løfte opgaven.Erik LundTidligere formand for PantefogedforeningenTidligere inkassochef i København, Helsingør og SKAT KøbenhavnTidligere borgmester i Allerød kommuneTidligere medlem af folketinget

Publiceret 31 August 2019 00:00