Temafoto.

Temafoto.

DEBAT: 'SF’s formueskat rammer hver 10. Allerød-borger'

Hans Andersen, folketingsmedlem for Venstre valgt i Nordsjællands Storkreds

Vi begynder at se konsekvenserne af en regering, som er afhængige af den yderste venstrefløj: Det bliver dyrere at være dansker. Enhedslisten varmer op til finanslovsforhandlingerne med at lægge skattestigninger for 8 mia. kr. på bordet. De skal – naturligvis - snuppes fra virksomheder og kapitalindkomster. SF følger op med forslag til en formueskat, som vil ramme hårdt i flere nordsjællandske kommuner.

I Allerød Kommune gælder det knap 10 procent af skatteyderne. Ja, der gik ikke længe, før bordet blev dækket med skattestigninger. I Venstre stod vi i spidsen for en retning, som har medvirket til, at vi alle har fået flere penge mellem hænderne – det gælder for alle lag i samfundet. Det er en meget positiv udvikling. Mens vi alle er blevet rigere, er vi også forblevet et af de mest lige lande i verden - det er svært ikke at glæde sig over.

Glæden rækker dog ikke ud på venstrefløjen, hvor nuancerne også har det svært. Her stirrer man sig blind på, at toppen af samfundet har fået flere penge – og det går jo selvfølgelig ikke. Automatreaktionen er at stoppe den forfærdelige velhaverudvikling med venstrefløjens stærkeste våben; skattestigninger.

At forslagene så vil være en fod på bremsen for vækst og i sidste ende velfærd, er åbenbart heller ikke en ligning, som rækker ud på venstrefløjen. Men virkeligheden er, at forslagene vil gøre os alle fattigere – også dem, der i forvejen har mindst. Politik gør en forskel. Og vi begynder at se konsekvenserne af en regering, der kan være tvunget til at blande yderfløjssocialisme ind den økonomiske politik. Det bliver dyrt at være dansker – ikke mindst i Allerød Kommune, hvor alene SF’s skattehammer vil ramme mange skatteydere. Bordet er dækket med skattestigninger - bon appetit.

Publiceret 01 September 2019 05:00