Jesper Holdflod Pallesen.

Jesper Holdflod Pallesen.

DEBAT: Konservative lover medvind på cykelstien - igen

Jesper Holdflod Pallesen, byrådsmedlem, Socialdemokratiet

Det konservative medlem af byrådet Axel Nielsen undrer sig over, at borgmesteren i sit budgetoplæg vil udskyde varmtvandsbassinet til 2023, fordi der ikke er penge til at drive det. I følge Axel Nielsen er det dog slet ikke noget problem at finde 500.000 kr. til at drive bassinet - fordi "... mange andre kommuner kan få driften til at gå i nul, ved at udleje ud til firmaer, foreninger etc.". Mit spørgsmål til Axel er: Kan du dokumentere dette? Hvilke mange kommuner taler du om og hvad baserer du din påstand på?

Axel Nielsen skriver også "Hvis borgmesteren ved tiltrædelsen af embedet ikke havde fordoblet formandshonorarerne, havde man haft rigeligt af kapital til at dække driften". Her kan jeg oplyse, at de seks udvalgsformænd i foregående periode hver fik 145.000 kr. (i alt 870.000), mens de fire udvalgsformænd i denne periode hver får 180.000 kr. (i alt 720.000). Altså får udvalgsformændene (hvoraf jeg er den ene) i dag samlet set 150.000 kr. mindre i årligt vederlag end dengang Axel Nielsens partifæller sad i borgmesterstolen.

Min pointe er ikke at bebrejde Axel Nielsen, at han ikke har gjort sig hjemmearbejde ordentligt og i stedet ryster et imaginært pengetræ, som gør finansieringen af bassinet legende let. Altså ligesom vi så det med både tennishallen og et "dry-land", som de konservative også lovede ikke ville koste noget. Virkeligheden ville det som bekendt anderledes.

Min pointe er, at vi i Allerød Byråd de kommende år har en kæmpe opgave med at få vores budget til hænge sammen og at vi derfor skal finde nye besparelser på børne- og ældreområdet. Derfor er det også helt i skoven, når byrådsmedlemmer lover borgerne medvind på cykelstien - altså et varmtvandsbassin - når vores økonomiske virkelighed er en helt anden. Det burde Axel Nielsen vide. Alene af den grund at han selv netop har været med til at indstille en stor rammebesparelse på musikskolen.

Jeg forstår godt, at borgere med fx gigtsmerter ønsker sig et varmtvandsbassin, og jeg ville ønske vi havde råd til et godt bassin, som også babyer kunne hygge sig i. Men som den lille kommune vi er, har vi ganske enkelt ikke råd til alt. Derfor må vi prioritere - og i dette tilfælde bede vores borgere bruge bassiner i nabokommunerne. Det må vi kunne leve med.

Publiceret 12 September 2019 10:12