Lars Bacher.

Lars Bacher.

DEBAT: Mere handling og mindre varm luft

Lars Bacher, byrådsmedlem for Konservative

Med dagens komiske og helt åbenlyst fejlagtige udtalelser fra Jesper Holdflod Pallesen, Socialdemokraternes formand for Sundhed, velfærd og beskæftigelsesudvalget, har vi nået et nyt lavpunkt i den tilsyneladende uendelige diskussion om et tiltrængt og aftalt varmtvandsbassin i Allerød Kommune.

Allerød Kommune har – eller rettere: havde – en god økonomi.

Konservative har sammen med andre borgerlige partier gjort mange ansvarlige økonomiske tiltag de seneste mange år.

Jeg savner at se, hvor det helt præcist var, at økonomien ikke var god under de tidligere borgmestre i løbet af de seneste otte år.

Har der været fejlskøn? Ja, selvfølgelig. Budgettering er svær, men de fleste kommuner vil misunde os vores økonomi.

Mig bekendt har Socialdemokratiet ikke været med i budgettet i lange perioder. I seneste periode var partiet ikke med. Det er deres valg. Personligt må jeg undre mig, når jeg ser de forskellige forlig igennem. Men sådan er det.

Det er forbløffende, at Jesper Holdflod Pallesen ikke respekterer, at Konservative har en klar holdning til, at et sundt foreningsliv og gode muligheder for at dyrke motion hele livet – her i form af et varmtvandsbassin – har en helt klar omkostningsbesparende effekt på kommunens økonomi. Det er der videnskabelig evidens for.

Efter Konservatives bedste overbevisning er et varmtvandsbassin en investering, der betaler sig hjem. Sådan er det i andre kommuner.

Jeg respekterer, at Socialdemokratiet og Venstre har en anden holdning. Jeg forstår til gengæld ikke denne bedrevidende attitude, som de to partier stiller sig op med.

Tilbage står, at Venstre og Blovstrød-Listen løber fra en aftale.

I øvrigt, Jesper Holdflod Pallesen: ved budgetforhandlingerne i 2016 lovede Karsten Längerich, at han kunne finde besparelser for (som jeg husker det) 50 millioner kroner.

Skulle I ikke hellere tage fat i det fremfor dette spin om et varmtvandsbassin?

Og skulle vi så ikke respektere hinanden?

Publiceret 13 September 2019 15:15