DEBAT: Varmtvandsbassin i Allerød

Lene Leffland, Allerød Park - 'luksuskvinden'

Jeg troede, at debatten om et varmtvandsbassin i Allerød var lukket for længe siden. Nu kan jeg læse, at borgmesteren vil skrinlægge opførelsen af et bassin i Allerød. Er det en beslutning, som hele Venstres byrådsgruppe er enige om?

Venstre har ellers lovet et varmtvandsbassin, ved adskillige valgkampe. Der var en aftale, som borgmesteren nu vil bryde, fordi han mener det er for dyrt, og at det er 'luksus'.

Det gør mig vred og skuffet, at borgmesteren og andre kalder varmtvandsbassinerne for luksus eller wellness, fordi jeg syntes det er en misforståelse. Varmtvandsgymnastik er et uundværligt smertelindrende redskab for alle, der lider af gigt og rygproblemer. Ligeledes kan gravide og gravide med gener såsom bækkenløsning få meget glæde af træning.

Varmtvandsbassin prioriteres derfor højt i andre kommuner. Blandt andet fordi alle patientforeninger, der omhandler smerter og gigt, anbefaler bassinerne og sender lister ud med info om, hvor man kan træne i varmt vand.

Rudersdal kommune har f.eks. to varmtvandbassiner i hhv. Birkerød og Holte. De er lejet maximalt ud, til andre brugere og foreninger, når kommunens egne genoptrænings- og babysvømningshold er færdige. Der er op til tre års ventetid til at komme på hold igennem Gigtskolen, som lejer sig ind i bassinet på Skovbrynet i Holte. Det er hos sidstnævnte, at jeg selv går til træning to eftermiddage om ugen. Så længe jeg har bil, kan det lade sig gøre. Jeg er for dårligt gående til at bruge offentlige busser. Med et bassin ved Plejecenter Enghom vil transporten fremover være mere overskuelig, også rent økonomisk.

Jeg er 71 år og har trænet i varmtvandsbassin, siden jeg var 11 år. Da fik jeg konstateret en svær, medfødt ryglidelse ved navn Scheuermann og ligeledes Scoliosis. Det er en tvingende nødvendighed for mig at kunne træne i varmt vand, fordi det varme vand er smertelindrende, det løsner op for spændinger og stive muskler. Jeg har desuden minimal belastning af min rygsøjle, idet vandet gør mig vægtløs.

Jeg ved, at der er mange andre borgere i Allerød, der ligesom jeg selv efterspørger varmtvandsbassinerne, hvilket de sidste års debat også har afspejlet.

Borgmesteren skriver, at det bliver for dyrt. Men har Allerød spurgt om nabokommunernes regnskab? Hvordan de får det til at løbe rundt økonomisk? For selvfølgelig skal pengene til opførslen af bassinet i Allerød ikke tages fra ældreplejen.

Publiceret 17 September 2019 07:15