Happy family having fun time together at home

Happy family having fun time together at home nd3000 - stock.adobe.com

DEBAT: Plejefamilier fremstilles for rosenrødt

Sune Albrechtsen, Uglevang 60, 2. tv, Lillerød

debat Den 24. september kan man i Allerød Nyt læse om Stine Pallesen, der fortæller lidt om livet som plejemor. Hun snakker godt for sin sag, men der skal jo reklameres godt for et fag, der tjener tykt på andre menneskers ulykkelige situation.

Bl.a. nævner SP ”som plejefamilie bliver man i én forstand barnets eller den unges advokat”. SP må have misforstået plejefamiliefaget. Intet kunne være længere fra sandheden. Jeg har hørt fra mange sager, at plejefamilier generelt gerne vil ”pynte” på rapporterne, således at økonomien via vederlag bliver forbedret.

Artiklen slutter af med lidt reklame for at hverve plejefamilier via ”Hvad indebærer det at være pleje- eller aflastningsfamilie?", der blev afholdt på Hillerød Rådhus lørdag den 28. september. Her deltog radioværten Alex Nyborg Madsen, i samarbejde med en lang række kommunalt ansatte fra ti forskellige kommuner, bl.a. fra Allerød. Det var et meget rosenrødt, nærmest uskyldigt glansbillede der blev fremlagt. "Vi mangler plejefamilier" var parolen. Kender man området indgående som undertegnede, så undrer det på ingen måde. I dette land, bliver der fjernet rundt regnet 2.500 børn på årsbasis, eller i snit syv om dagen… om dagen!

Alex Nyborg Madsen beviste til fulde, hvor miljøskadet han synes at være blevet, med replikken "ingen børn bliver fjernet, uden der er en god grund." Bare bliv i troen, så holder vi andre os til fakta. Os med med mange års erfaring på området. En sagsbehandler med "kreative" rapporter og et opkald er alt, hvad der skal til, for at lille Olfert eller Sylfine bliver fjernet hjemmefra. Påfaldende nok blev det heller ikke nævnt, at en kommune via en anbringelse får hovedparten af udgifterne refunderet af staten. Det er en pengemaskine - og en børneindustri!

Læserbrevet har været sendt til de involverede parter, der ikke ønsker at kommentere læserbrevet. Red.

Publiceret 08 October 2019 10:35