'Men hvorfor er det absolut nødvendigt at ændre navnet på Søparken?,' spørger Niels Danquart.

'Men hvorfor er det absolut nødvendigt at ændre navnet på Søparken?,' spørger Niels Danquart.

DEBAT: Hvordan slipper vi af med en invasiv søstjerne?

Niels Danquart, Laksevej 22, 3450 Allerød

Som en følge af Allerød Kommunes besynderlige beslutninger om trafikale forandringer har jeg set, at Søparken i en del af Søparkområdet har fået ændret sit navn til Søstjernevej!

Hvor kommer dog kommunens usædvanlige navnekreativitet fra? Jeg kan tænke mig, at kommunens vejplanlæggere næsten må have haft søvnløse nætter for at finde frem til navnet Søstjernevej. Først lukker kommunen vores udkørsel fra Søparken af stadig uforklarlige og udokumenterede grunde, dernæst ændrer kommunen vores del af Søparken til Søstjernevej. Hvorfor denne navneforandring?

På vores side af Søparken er der flere små søer, deraf navnet Søparken. På Søparken øst for Lyngevej er der ingen søer, men kommunale daginstitutioner, skole og sideveje med navne som Tonedraget, Lyøvej og Hjortevænget. Det er være en "ommer" med et andet navneforslag.

Søstjernevej-området passer ikke til et 50 år gammelt villaområde, men sikkert fint til et sommerhusområde eller som navn på vuggestue eller børnehave.

Iøvrigt har jeg erfaret, at grundejerforeningerne i de berørte områder ikke er blevet orienteret eller taget med på råd om navneændringen af Søparken. Hvad med at f.eks. at ændre navnet på Søparken ved de kommunale intitutioner og opkalde vejen efter den navnkundige borgmester Oskar Jensen. Men hvorfor er det absolut nødvendigt at ændre navnet på Søparken?

Publiceret 14 October 2019 00:00