Martin H. Wolffbrandt.

Martin H. Wolffbrandt.

DEBAT: Usympatisk: Längerich refererer forkert fra lukkede møder

Martin H. Wolffbrandt, medlem af Allerød Byråd, K

Som en af de konservative forhandlere ved budgetforhandlingerne undrer jeg mig over den arrogance og de ufine metoder, vi bliver mødt med fra Karsten Längerichs side.

Ved starten af forhandlingerne var alle partier enige om at forhandlingerne var fortrolige. Selv om Karsten Längerich er forholdsvis ny i kommunalpolitik (dette er hans første periode i byrådet) var det også hans udgangspunkt. Han havde det i hvert fald med på sin første slide under forhandlingerne. Efterfølgende har han både på Facebook og senest også i debatindlæg fremført forkerte påstande om konservatives position i forhandlingerne.

Det er urimeligt. Det er forkert. Og da forhandlingerne var fortrolige har vi fra konservativ side ingen mulighed for at give vores version af, hvad der rent faktisk skete.

Längerich fortæller en historie om at konservative ikke anviste/anviser finansiering til vores budgetforslag. Forhandlingerne har jeg som nævnt ovenfor ikke mulighed for at kommentere. Men det konservative budgetforslag, hvor vi ruller borgmesterens forslag til besparelser på kernevelfærden tilbage, kan jeg godt kommentere.

Historisk set har vi i Allerød kunnet finde betydelige effektiviseringer. Derfor foreslår vi fra konservative side, at vi fastholder den linje. Konkret foreslår vi, at vi finder 8,7 mio. kr. Det er mange penge, men man overser let, at det er ud af et stort budget på næsten 1,5 mia. kr.

Hvad betyder det? Det konservative forslag svarer til at en familie planlægger en sommerferie til 20.000,- kr., men at man for at få husholdningspengene til at række er nødt til at spare 118,- kr. på turen. Et-hundrede-atten kroner. Det burde være muligt!

Ved pressemødet hvor budgetforligspartierne præsenterede deres forslag (et forlig indgået af et mindretal) brugte borgmesteren noget overraskende en del energi på at skyde på Socialdemokratiet og Konservative. Jeg undres. Energien er formentlig bedre brugt på at lede efter det mandat, man mangler.

Publiceret 15 October 2019 15:15