Olav B. Christensen.

Olav B. Christensen.

DEBAT: Skat, hvorfor straffer du mig?

Olav B. Christensen, gruppeformand, Venstre i Allerød Byråd

debat "Skat, hvorfor straffer du mig?" Sådan kan boligejerne i Allerød med rette spørge. Hvorfor dog forhøje grundskylden med 9 millioner kroner om året, når der ikke er behov for det? Jo, siger Konservative, Socialdemokratiet og Enhedslisten, vi vil ikke have mere vand i suppen. Så hellere skrælle endnu et lag af den private økonomi.

Men det er Venstre imod, for der er slet ikke behov for nogen skatteforhøjelse. Vi ønsker at borgerne skal kunne leve et selvstændigt og frit liv og i tryghed kunne disponere over deres økonomi.

Venstre er taknemmelig overfor alle borgere og virksomheder, som gør det muligt, at vi har en kommune med et generelt højt serviceniveau på velfærdsområderne og en høj beskæftigelse.

Venstre har i budgetforhandlingerne kæmpet for, at den tak ikke skulle følges af en straf i form af højere skatter. Venstre ser det som en bunden opgave at finansiere velfærden og væksten også under demografisk pres uden skatteforhøjelser. Den opgave er snart løst, for Allerød Kommunes økonomi har i mange år ikke været tættere på en strukturel balance end i år og i de kommende år.

Alligevel kommer straffen, hvis Konservative, Socialdemokratiet og Enhedslisten får deres budgetforslag igennem. Uanset alder, familiestørrelse, indkomst og gældsætning kommer boligejerne i Allerød til at betale gennemsnitligt 1000 kr. mere om året i ejendomsskat. Der findes mange, hvor en sådan ekstra skat rammer uretfærdigt og hårdt.

Men når det kommer til stykket er det ikke skatten i sig selv, der bekymrer mig mest. Det er, at der findes et flertal i Allerød Byråd, der ser det som en mulighed at føre politik på den måde.

Publiceret 01 November 2019 16:00