Foto fra juletræstændingen i bymidten i Lillerød i 2018. I 2019 tændes træet 29. november. Foto: Michael Braunstein

Foto fra juletræstændingen i bymidten i Lillerød i 2018. I 2019 tændes træet 29. november. Foto: Michael Braunstein

DEBAT: Hvor bliver julen af i gågaden?

Lars Frost, Fritz Hansens Vej 22

Træerne har fået LED-lys rundt om stammerne på gågaden, som er en belysning, som sagtens kunne sidde hele året rundt. Julen er årets største familiefest, som har baggrund i vores kristenkultur, og ordet 'jul' stammer fra lang tid før danerne blev kristne.

Der er ingen reelle symboler på, at vi fejrer julen i gågaden. Jeg håber, at det skyldes manglende økonomi hos handelsstandsforeningen og ikke angsten for at stå ved vores kultur. Jeg mener ikke, at det gavner integrationen med de mange nye medborgere, at vi ikke holder fast på vores egen kultur og laver særordninger for nye medborgere med anden kulturel baggrund end kristen.

De værste eksempler herpå har vi set på Københavns Universitet, hvor studerende bliver krænket over sangen 'Den danske sang er en ung, blond dansk pige ...' og etniske danske studerende må ikke klæde sig ud som indianer eller mexikaner, men f.eks. må etniske indere gerne klæde sig ud som vikinger. Denne udvikling er efter min mening hvid racisme, og en meget trist udvikling.

Håber at julestjerner, julehjerter og granguirlander bliver sat op inden juleaften. God jul til alle!

Publiceret 14 November 2019 16:30