DEBAT: Tak for svar, Erik Lund, men ...

Christer Sørensen, Melchiorsvej 24, 3450 Allerød

Kære Erik. Tak for dit svar.

Du skriver, at de konservative går efter samarbejde og indflydelse. Fantastisk, men hvilket parti gør ikke det! Udsagnet er på niveau med udsagnet om, at de konservative VIL Allerød.

Du skriver videre , at I vil fortsætte med samarbejde og få indflydelse. Helt fint, men det væsentlige er vel, hvad I samarbejder om, og hvad I søger indflydelse på.

Det er budgetforliget et meget godt eksempel på. Og her synes jeg som borgerlig vælger, at de konservative med forliget med en skatteforhøjelse har betalt en alt for høj pris: Et frontalt angreb på det konservative DNA toppet op med en - fortsat - nedsmeltning af det borgerlige samarbejde i byrådet. At I fik 4 ud af 5 budgetønsker opfyldt er i sig selv ikke en forklaring på (undskyldning for) at betale den i mine øjne alt for høje pris.

Og det kan efter min mening overhovedet ikke hverken forklares eller forsvares med almindeligheder om, at I vil Allerød og at I vil samarbejde.

Jeg køber heller ikke præmissen om, at det er en - som jeg har opfattet jer - beskeden skatteforhøjelse på netto ca. 1.100 kr. om året. Det er det måske for nogen, men sikkert ikke for alle. Det er heller ikke et rimeligt argument, at vores skat i 2013 blev nedsat med 1%, for hvad kan vi bruge det til her i 2019, når man nu indtænker, at vores skatteprocent forud for 2013 lå et stykke over landsgennemsnittet trods 'stor succes i de seneste 26 år', med konservativt styre må jeg forstå.

Jeg må også forstå dit indlæg sådan, at det ikke er de konservatives skyld, at budgetforliget bl.a. blev sådan, at vi i Allerød - mig bekendt - som den eneste kommune i landet fik forhøjet grundskylden. "Det er de andre". Men som du ved, når man peger finger af andre, vender ens øvrige 4 fingre tilbage på én selv.

Så jo Erik, jeg kan godt - også - bebrejde de konservative - og det gør jeg. Der følger nemlig et stort ansvar med at være et stort parti i byrådet. Det gælder især i forbindelse med budgettet, konstitueringsaftalen og selvfølgelig ved valg af borgmester. Hvis man ikke påtager sig det ansvar, kommer det med en pris - ved næste valg.

Skrevet med ønske om et fortsat godt venskab.

Publiceret 27 November 2019 00:00