DEBAT: Giv tanken om boliger på Rønneholt Parkvej og boldbanen en chance

Socialdemokratiets byrådsgruppe

debat Kan vi få kommunens første (senior)bofællesskab på boldbanen bag Firkløveret? Kan vi få mindre rækkehuse i ét plan langs Rønneholt Parkvej til en husleje, som både pensionister og pædagoger har råd til? Ja, det tror vi – Socialdemokratiet – er muligt! Og derfor ønsker vi at få mulighederne belyst ved at få de to områder med i den nye planstrategi.

Vi ved, at rigtig mange borgere i både Rønneholtparken og Villabyen er bekymrede ved udsigten til at der bygges boliger tæt på deres egne boliger. Det er helt fair og forståeligt. Men vi synes det er super ærgerligt, at så mange medlemmer af byrådet end ikke vil være med til at få belyst mulighederne for at skabe plads til boliger, som vi ved, at mange borgere ønsker sig.

Og ja, der er plads til boliger i den meget brede rabat og langs den (alt for) brede vej. Ikke boliger med store haver – men boliger i klynger og i ét plan, hvor fx nuværende beboere i Rønneholtparken kan bo, når deres tre etager bliver to for mange. Eller hvor ejerne i Villabyen kan bo, når glæden ved at rense tagrender og klippe hæk er til at overse.

Mellem klyngerne kan der etableres grønne områder, som vi tror, kan få en væsentligt større herlighedsværdi end det nuværende store græsstykke. Og vejen kan få en tiltrængt fartdæmpning, så støjen fra vejen bliver mindre.

Kommunens første bofællesskab på Rønneholtparkens boldbane (som kun sjældent bliver brugt) virker samtidig som en oplagt mulighed for endelig at åbne op for en ny boligform i kommunen.

Det er Socialdemokratiets håb for den boligudvikling i kommunen, som vi gik til valg på og konstituerede os på. Vi synes, at vores kolleger i byrådet skylder de mange borgere, som efterspørger nye, mindre og billigere boliger, en chance for vi i det mindste kan få konkrete forslag på bordet, så vi har noget reelt at diskutere ud fra – i stedet for blot at afvise alt på forhånd.

Publiceret 28 November 2019 13:30