"Ring 5 er allerede død, men nu skal den også begraves," siger Allerøds borgmester.

Lund mødes med Dyhr om Ring 5

"Ring 5 er allerede død, men nu skal den også begraves," siger Allerøds borgmester

Af
Af Michael Braunstein

Allerøds borgmester Erik Lund har inviteret transportminister Pia Olsen Dyhr til Allerød, hvor Ring 5 står på dagsordenen. Mødet finder sted tirsdag 12. november på Allerød Rådhus, hvor Erik Lund håber, at ministeren kan give tilsagn om, at hun nu vil lukke Ring 5-sagen én gang for alle.
"Ring 5 er allerede død,  men nu skal den også begraves," siger Erik Lund og fortsætter:
"Det kan kun ske ved, at ministeren nu nedlægger den transportkorridor, der har hæmmet udviklingen i Nordsjælland igennem de seneste 40 år. I Allerød optager transportkorridoren cirka 950 hektar - det er mere end 10 pct. af kommunes samlede areal."
Borgmesteren påpeger, at han i flere år har kæmpet en hård kamp for at få droppet planerne om Ring 5 i Nordsjælland, og at det er et enigt byråd i Allerød, der bakker ham op i modstanden.
"Jeg har holdt flere indlæg på møder på Christiansborg,  hvor jeg har talt imod en Ring 5 i Nordsjælland, og i borgmesterkredsen har jeg ligeledes taget kampen. Jeg håber, at mødet med transportministeren kan munde ud i et beslutningsforslag, der nedlægger transportkorridoren i Nordsjælland," siger Erik Lund.


null

Publiceret 17 October 2013 16:45