Sophie Løhde.

Sophie Løhde.

Venstre:

Grotesk med langsommere S-tog til Allerød

Venstres Sophie Løhde forstår ikke, hvorfor det pludselig skal tage længere tid at komme med toget mellem Nordsjælland og København

Af
Af Michael Braunstein

Om en uges tid kan pendlere fra Allerød komme til at bruge over en halv time ekstra i S-toget hver uge. Det er konsekvensen af den nye køreplan fra DSB S-tog, som træder i kraft den 15. december.

"Vi har længe ønsket os en kortere rejsetid med S-toget, og det er da helt grotesk, at man nu i stedet forlænger rejsetiden," siger Venstres folketingsmedlem Sophie Løhde, der er valgt i Nordsjælland.

Et ekstra stop på Jægersborg Station kommer til at betyde, at rejsen til Allerød forlænges med 3-4 minutter hver vej. Det er, hvad der svarer til 35 minutter om ugen, eller hele 25 timer om året, hvis man har et fuldtidsjob i København, påpeger Venstre.

"Jeg synes, det er helt urimeligt. Hvis den kollektive trafik skal være et attraktivt alternativ til bilen for de nordsjællandske pendlere, hjælper det ikke at forlænge rejsetiden. For en børnefamilie, hvor ungerne er i institution det meste af dagen, er det en dårlig nyhed, at forældrene kommer endnu senere for at hente børnene med hjem," siger Sophie Løhde.

Hun anfører, at da den ansvarlige minister på området, transportminister Magnus Heunicke, var socialdemokraternes trafikordfører, lovede han for at gøre togturen til Nordsjælland hurtigere, bl.a. med et overhalingsspor mellem Hellerup og Holte. Og i 'Fair Forandring' lovede S og SF oven i købet en kvart mia. kr. til overhalingssporet, der skulle gøre turen 10 minutter hurtigere, understreger folketingsmedlemmet.

"Man bliver ikke længere overrasket over regeringens løftebrud, men jeg håber da, at transportministeren er opmærksom på, at det nu bliver langsommere at rejse med S-toget, ellers vil jeg gøre ham opmærksom på det. Jeg synes, han skulle holde fast i at gøre mere for at forkorte rejsetiden, så pendlerne ikke kommer i klemme," siger Sophie Løhde.

Publiceret 04 December 2014 16:44