Timea Karolina Kiss med ansatte hos Praqma, hvor hun har været i praktik.

Timea Karolina Kiss med ansatte hos Praqma, hvor hun har været i praktik.

Allerød-virksomhed nomineret som bedste praktiksted

IT-virksomheden Praqma A/S er sammen med fire andre virksomheder med i slutløbet om prisen som Årets Cphbusiness-praktik

Af
Af Michael Braunstein

Det bliver ikke meget bedre end IT-virksomheden Praqma, hvis man som ung studerende på landets videregående uddannelser skal vælge praktiksted. Det mener erhvervsakademiet Cphbusiness, der har nomineret Praqma til Årets Cphbusiness-praktik – en pris, erhvervsakademiet for andet år i træk uddeler til en virksomhed, som har givet sin praktikant et eksemplarisk praktikforløb.

Cirka 100 studerende på Cphbusiness har valgt at indstille deres praktiksted til prisen. En fagjury har nu reduceret listen til fem nominerede, som udover Praqma tæller Tivoli, F.C. København, Österreich Werbung og PwC i Holbæk.

Faglig udvikling og trygge rammer

Praqma har specialiseret sig i at rådgive softwareudviklere og har haft Timea Karolina Kiss, der til daglig læser en professionsbachelor i softwareudvikling, i praktik. Fagjuryen begrunder nomineringen med, at Praqma på kort tid har rykket Timea langt fagligt og samtidig givet hende trygge rammer at udvikle sig i:

"Praqma har sørget for, at Timea er blevet udfordret på sin faglighed, og takket være godt samspil med virksomheden er hun vokset med opgaverne, som spænder lige fra brugen af konkrete IT-værktøjer til 'real-life' bekendtskab med de systemudviklingsstrategier, der indgår som en central del af uddannelsen. Herudover har Praqma fra dag ét sikret, at Timea har følt sig tryg og velkommen og dermed opmuntret hende til de faglige udfordringer," siger Søren Meyer, centerchef for Studie og Karriere på Cphbusiness og en del af fagjuryen.

Et godt praktikforløb er afgørende

Erhvervsakademiet Cphbusiness har netop stiftet praktikprisen for at få de gode eksempler på praktikforløb frem og sætte fokus på vigtigheden af praktik som en del af de videregående uddannelser.

"Vi ser jo, hvor meget praktikopholdet betyder for de studerendes udvikling, og hvor afgørende det er for deres første job. Vi vil derfor gerne belønne de virksomheder, som gør det ekstra godt. Det kan inspirere både andre virksomheder og de studerende til, hvordan de får det bedste ud af deres praktikforløb," siger Ole Gram-Olesen, rektor på erhvervsakademiet Cphbusiness.
Praqma siger selv om nomineringen:

"Vi er virkelig stolte over at være med i opløbet som årets praktikplads. Vi har altid prioriteret et meget tæt samarbejde med uddannelserne og særligt vores samarbejde med CPHBusiness Academy har betyder meget for os. Siden vores start i 2007 har vi været vært for over 20 praktikanter og langt over halvdelen kommer fra CPHBusiness. Vi stiller høje krav til vores praktikanter, nogen gange er vi bange for at vi måske er lidt for ambitiøse på deres vegne, så det luner ekstra meget med nomineringen, som viser at det er værdsat," siger Lars Kruse, partner og Co-founder i Praqma.

11. maj afgør en jury af medlemmer fra Cphbusiness, erhvervslivet og de studerende, hvilket af de fem praktikophold, der skal kåres som 'Årets Cphbusinesspraktik'. Vinderen går videre til en finale blandt alle landets erhvervsakademier, hvor vinderne fra hvert erhvervsakademi konkurrerer om titlen som 'Årets Erhvervsakademipraktik'.

Publiceret 09 May 2016 11:50