Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen var tirsdag i Allerød for at besøge PP Møbler.

Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen var tirsdag i Allerød for at besøge PP Møbler.

Se billederne:

Imponeret Mette Frederiksen på besøg hos PP Møbler

PP Møbler fortalte Mette Frederiksen, hvordan de holder arbejdspladser i Danmark, og at uddannelsesniveauet på de erhvervsfaglige uddannelser skal højnes

Af
Tekst og foto: Mads Hussing

Der blev ikke lagt fingre imellem fra begyndelsen af Socialdemokrateres leder Mette Frederiksens besøg hos PP Møbler i Allerød.

"Bare læg alt det politikersnak væk," sagde administrerende direktør Søren Holst Pedersen.

Mette Frederiksen blev budt velkommen udenfor, og de gik alle ind på værkstedet. Man må ikke kalde det fabrikken, fortalte Søren Holst Pedersen. Det hedder værkstedet. Med på turen rundt var også 93-årige Ejnar Pedersen, der er stifter af virksomheden.

Søren Holst Pedersen fortalte, at der blev talt 12 forskellige sprog på virksomheden.

Mette Frederiksen talte med flere forskellige rundt om på værkstedet, og hun var ikke uden humor. Hun mente, at Christiansborg fulgte godt med, når det gjaldt danske designmøbler. Det var ikke alle helt enige med hende i, så hun proklamerede meget hurtigt:

"Hvis I spørger mig, så synes jeg ikke, at Christiansborg følger godt med, når det gælder designermøbler."

Søren Holst Pedersen mente, at Mette Frederiksen skulle tale med Folketingets formand Pia Kjærsgaard.

"Tror du, at jeg taler mere med hende, end jeg gør," var den temmelig tørre kommentar fra socialdemokraternes formand.

Søren Holst Pedersen fortalte også, at Folketinget har flere afdelinger med håndværkere, men at der ikke er en eneste lærling. Det ville Mette Frederiksen meget gerne tage med til Borgen.

Mette Frederiksen viste flere gange, at hun var imponeret over den måde, som virksomheden arbejder på, og de materialer virksomheden arbejder med. Hun havde også flere spørgsmål til Søren Holst Pedersen undervejs.

"Hvorfor kan I holde arbejdspladserne herhjemme?" spurgte hun Søren Holst Pedersen om, der svarede meget kort:

"Fordi vi er kloge."

Mette Frederiksen fortalte, at hun tog to ting med sig fra besøget:

"Der er behov for at holde arbejdspladser i Danmark, og derfor er det godt at tale med en virksomhed, der beholder arbejdspladserne herhjemme. Derudover er budskabet fra virksomheden, at kvaliteten af de erhvervsfaglige uddannelser ikke er høj nok. I gamle dage var der mesterlære, hvor det måske er for teoretisk nu. Virksomheden her mener, at de unge lærer for lidt, og det vil jeg tage med mig," sagde Mette Frederiksen til Allerød Nyt.

Søren Holst Pedersen var slet ikke færdig med at tale om virksomheden, og Mette Frederiksens assistent og rådgiver blev mere og mere insisterende på, at nu skulle hun videre. Mette Frederiksen var i forvejen forsinket efter et uheld på motorvejen.

Til sidst fik Mette Frederiksen to brødbakker, der var lavet på virksomheden.

"Dem kan du røre lidt ved, når du savner os," sagde Søren Holst Pedersen, inden han roste Mette Frederiksen for at have smidt politikerkåben på vej ind.

"Den har jeg vist ikke så meget på," sagde den socialdemokratiske leder, inden hun skulle videre til resten af dagens opgaver.

Til allersidst fik 93-årige Ejnar Pedersen ordet, og han sagde:

"Jeg ved, at du bliver Danmarks næste statsminister. Derfor skal du hjælpe med at højne uddannelserne."

null

Publiceret 22 June 2016 08:52