Makkerparret Susan Hauge og Anne Toxværd tilbyder klangmeditation på M. D. Madsensvej. Pressefoto

Makkerparret Susan Hauge og Anne Toxværd tilbyder klangmeditation på M. D. Madsensvej. Pressefoto

Klangmeditation:

Lyden af healing

Ro og afspænding er målet, når to klangmassører guider de mediterende til lyden fra tibetanske klangskåle

Af
Af Anne Lønstrup

“Klangmeditation er en behagelig oplevelse, hvor lyd bringer kroppen tilbage i balance. Hovedet og tankemylderet får en pause, og man finder ro,” fortæller Anne Toxværd.

Hun og kollegaen Susan Hauge har taget samme uddannelse hos Klanguniverset. Fra 17. januar tilbyder de fælles klangmeditation i Studie Yoga.

”Klangskåle er måske stadig en ny ting for nogen. Men i Østen har det været brugt i flere tusind år, og interessen herhjemme er voksende,” siger Anne Toxværd, der selv bor i Allerød.

Alle kan deltage

”Klangmeditation er en simpel måde at få det bedre på. Det går så dybt ind og giver ro. Man behøver ikke at have gået til meditation før. Alle kan deltage og finde ro,” fortæller Anne Toxværd.

Sessionen begynder med en kort guidet meditation, hvor deltagerne får placeret kroppen tungt på underlaget. Foruden klangskålene arbejder klangbehandlerne også med lyden af en gong og en såkaldt rainstick.

”Det er et rør på halvanden meter, hvor små ris og sten løber nedad i røret, når jeg bevæger det. Det giver en lyd som af vand,” siger hun og tilføjer, at klangmeditation er for alle – mænd, kvinder og børn.

Lydene løsner op

“Jeg har selv mærket på egen krop, hvor effektivt lydene fra klangskålene arbejder sig ind og løsner op for uro, stress og spændinger. Jeg glæder mig til at give samme forløsende oplevelse til deltagerne ved disse meditationsaftener,” slutter Anne Toxværd.

Første aften med klangmeditation er onsdag 17. januar kl. 19.30-20.30 hos Studie Yoga, M.D. Madsensvej 16 (1. sal). Arrangementet afholdes derefter hver anden onsdag aften i ulige uger.

Anne Toxværd laver også individuelle klangsessioner med fokus på ro og afspænding fra bopælen i Allerød. Læs mere på www.klangogvelvaere.dk.

Publiceret 11 January 2018 09:00