Den grønlandske singersongwriter Rasmus Lyberth optrådte, så taget løftede sig i Lillerød Kirke.

Den grønlandske singersongwriter Rasmus Lyberth optrådte, så taget løftede sig i Lillerød Kirke.

Koncert til fordel for grønlandske veteraner rejste 143.000 kroner

Flot aften i Lillerød Kirke med store musikalske oplevelser

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Støttearrangementet 1. februar i Lillerød Kirke til fordel for grønlandske veteraner rejste 143.000 kroner til et projekt, hvor veteraner fra KFUM's soldaterrekreation i Høvelte skal til Grønland og møde grønlandske veteraner.

“Vi er rigtigt glade for den store interesse og opbakning, der er udvist for projektet. Og vi er stolte over allerede at have rejst 143.000 kroner. De penge gør, at projektet er søsat, men der er selvfølgelig et lille stykke vej endnu, før at projektet kan realiseres i sin fulde form. Med energien fra arrangementet i Lillerød kirke fortsætter vi med at søge og indsamle de resterende

midler,” siger Gerth Sloth Berthelsen.

Læs også: Støttearrangement i Lillerød Kirke til fordel for veteraner

Idéen til støttearrangementet kom fra Gerth Sloth Berthelsen og Mads Rasmussen. De er selv veteraner og arbejder bl.a. med at arrangere fester, musikquizzer og meget mere i firmaet 'Morskaberne' i Allerød.

Sidste år var de med til at lave et støttearrangement i Blovstrød Kirke for at hjælpe veteranerne på KFUM's Soldaterrekreation i Høvelte, der gerne ville ud at fiske.

Og nu handler det altså om at sætte fokus på det manglende netværk for grønlandske veteraner - 95 af dem er bosiddende i Grønland.

Det gospel-swingede med Linda Andrews og Absolut Gospel Singers.

Det gospel-swingede med Linda Andrews og Absolut Gospel Singers.

Musikalske oplevelser

Det blev en flot aften med store musikalske oplevelser 1. februar i Lillerød Kirke.

Den grønlandske singersongwriter Rasmus Lyberth optrådte, så taget løftede sig, det gospel-swingede med Linda Andrews og Absolut Gospel Singers, og 'Veteran All Stars' og Den Kongelige Livgardes Tambourkorps tog tilhørerne i den fyldte kirke med på spændende rejser med veltrimmede sangstemmer og musikinstrumenter.

Læs også: 10.000 kroner fra Lions til veteraner

Veteranerne i Høvelte etablerede sidste år fiskeklubben 'Fiskebasserne'. Nu er det planen, at veteraner fra Høvelte skal besøge grønlandske veteraner, med henblik på at understøtte et evt. eksisterende veteran netværk på Grønland, eller være med til at skabet et.

Under turen arrangeres en traditionel grønlandsk Kaffemik, og når kaffetørsten er slukket, er det tanken, at veteranerne skal på en lang fisketur i Godthåbsfjorden.

Medlemmer af Den Kongelige Livgardes Tambourkorps gav en forrygende version af et John Mogensen-nummer.

Medlemmer af Den Kongelige Livgardes Tambourkorps gav en forrygende version af et John Mogensen-nummer.

Publiceret 05 February 2018 10:25