Allerød på X og Tværs starter med Aktiv Fritid i bymidten i Lillerød.

Allerød på X og Tværs starter med Aktiv Fritid i bymidten i Lillerød.

Allerød på X og Tværs 2018: Et brag af en kulturuge

Kæmpestort program på plads for dagene fra 18.-26. august

Af
Michael Braunstein

kulturuge Programmet for Allerød på X og Tværs 2018 er på plads, og det er kæmpestort med alskens aktiviteter, så det kan uden overdrivelse slås fast, at det bliver et brag af en kulturuge.

Det hele begynder 18. august med Aktiv Fritid i bymidten i Lillerød, hvor et stort udvalg af kommunens foreninger vil være på pletten. Dagen byder også på blandt andet Farvegladernes Kunstmarked i Centerhallen, spændende film i Allerød Bio, champagne sabling og åbent i atelieret på Æbleblomst Gård i Kollerød og 'Faust' på Mungo Park.

19. august fortsætter Farvegladernes Kunstmarked, og på Ninas Naturcafé lægger 'Olsen & Madsen & Olsen' op til en swingende eftermiddag.

Prøv en triathlon

20. august kan man med start i Blovstrød Svømmehal prøve at gennemføre en triathlon, der er som de øvrige dage åbent i genbrugsbutikkerne hos Røde Kors og Red Barnet, og på Allerød Bibliotek kan man opleve mavedans.

Dagen byder på meget andet også på kunstudstilling med lærernes egne værker i regi af DOF Allerød Fritidsskole på Allerød Bibliotek, der er spejderaktiviteter på Baunesvinget 30 i Lynge, og man kan komme med på en cykeltur i naturen omkring Allerød sammen med Allerød Diabetesforening og Hjerteforeningen.

Blandt de mange tilbud 21. august kan nævnes, at der er åbent på Lokalhistorisk Arkiv på Kirkehavegård, man kan prøve linedance hos Allerød Linedance i Centerhallen, og Spildopperne har loppemarked på Gladgården.

'Hold hjernen frisk'

Der er åbningsarrangement for 'Hold hjernen frisk' 22. august på Allerød Bibliotek, og i anledning af kulturugen kører Blovstrød Banen med ekstratog. Lars Juel Sørensen er guide på en vandretur i Lynge Grusgrav, og det er muligt at besøge virksomheden Niras.

22. august byder også på byvandring i Lynge med Ole Peters, familieklub med fællesspisning og udendørs aktiviteter på Vestre Hus hos Bjørli Lehrmann, 'Hvad er det værd?' i Lyngehallen med Lauritz.com og Ju-Jitsu og selvforsvar på Skovvangskolen.

Blandt tilbuddene 23. august er intervalgang med Allerød Diabetesforening og åbent hus i Integrationshuset. På Hammersholt Byvej 45 kan man se arbejdende stenhuggere og færdige skulturer hos 'Mejslen', der er 'Torsdag Open' i Allerød Tennisklub, og hos Allerød Skakklub er der skakcafé og begyndertræning.

24. august er der børneunderholdning på Allerød Bibliotek med orkestret 'Babulja', og så er det også dagen, hvor Lynge Byfest og Kræmmermarked starter - byfesten fortsætter med et stort og spændende program både lørdag og søndag.

Rundvisninger, Stafet For Livet og byfest

25. august kan man komme med på rundvisning på PP Møbler, der er rundvisning i Allerød Skulpturpark, Center Sandholm holder åbent hus, og kl. 13.00 tages der på Skovvang Stadion hul på årets udgave af Stafet For Livet, idet arrangementet varer frem til søndag kl. 11.00.

Også søndag 26. august byder på en lang række muligheder. Foruden Lynge Byfest og Stafet For Livet kan man prøve tumlebanen i Blovstrødhallen, der er vandretur i øvelsesterrænet med start på Høvelte Kaserne, og fra kl. 10-14 køres Allerød Tour.

Bridgens Dag finder sted på Allerød Bibliotek, og også i Ninas Naturcafé er der denne dag en stribe af aktiviteter.

Man kan følge Allerød på X og Tværs blandt andet på Facebook, og primo august kan man downloade programmet på Allerød Kommunes hjemmeside.

Når kulturugen rundes af, sker det blandt andet med den store Lynge Byfest, der strækker sig over tre dage.

Når kulturugen rundes af, sker det blandt andet med den store Lynge Byfest, der strækker sig over tre dage.

Publiceret 18 July 2018 14:21