Miljøordfører Mette Abildgaard, Konservative, vil skubbe på for, at Allerød Kommune får et svar fra Erhvervsministeriet, sådan som Thomas Frisch og borgergruppen 'En grøn kommune går i sort' håber. Foto: Anne Lønstrup

Miljøordfører Mette Abildgaard, Konservative, vil skubbe på for, at Allerød Kommune får et svar fra Erhvervsministeriet, sådan som Thomas Frisch og borgergruppen 'En grøn kommune går i sort' håber. Foto: Anne Lønstrup

Landspolitiker går ind i sagen om Farremosen

'En grøn kommune går i sort' får støtte af miljøordfører for de Konservative, Mette Abildgaard, som vil tale borgergruppens sag i Erhvervsministeriet

Af
Anne Lønstrup

farremosen Kommer der snart et svar til Allerød Kommune på, om det er muligt at ændre anvendelse af erhvervsområdet ved Farremosen, så området ikke længere indgår i landsplanlægningen som et areal til brug for virksomheder med særlige beliggenhedskrav, men alene som et areal til transport- og distributionserhverv?

Byrådet besluttede 13. oktober 2017 at rette henvendelse til erhvervsministeriet og anmode om ændret anvendelse af erhvervsområdet ved Farremosen. Endnu har kommunen intet hørt, men nu vil de konservatives miljøordfører, Mette Abildgaard, skubbe på for et svar.

På besøg

Torsdag eftermiddag 6. september besøgte Mette Abildgaard borgergruppen 'En grøn kommune går i sort' og fik en orientering om gruppens arbejde for at forhindre virksomheder med særlige beliggenhedskrav i at bygge i Farremosen.

"Der er sendt et brev fra et byråd, der afventer et svar. Det er der, vi står lige nu. Jeg vil gå til Erhvervsministeriet og spørge ind til, hvornår det svar kommer, som kommunen er blevet lovet. Og så vil jeg selvfølgelig presse på så vidt jeg kan politisk i forhold til, at der bliver taget hensyn til, at der er noget grundvand, der skal beskyttes, fordi det er en helt central samfundsinteresse," siger Mette Abildgaard og tilføjer:

"Jeg synes, der må være en forståelse for, at en sag som denne her er ret presserende."

Politiske forbundsfæller

Thomas Frisch, talsmand for 'En grøn kommune går i sort', er meget tilfreds med støtten fra Mette Abildgaard.

"Vi har travlt, hvis det skal lykkes os at få stoppet udviklingen af Farremosen. Vi håber, at Mette Abildgaard vil kunne hjælpe med at speede processen op, og at Allerød Kommune dermed får lov til at trække Farremosen ud af kategori seks og syv, som jo betyder, at virksomheder med særlige beliggenhedskrav må bygge der," siger Thomas Frisch.

Han mener, at det vil blive svært for det nuværende politiske flertal at overhøre en sådan tilladelse.

"Hvis Allerød Kommune får lov til at afvise virksomheder med særligt beliggenhedskrav, så ville det give et forklaringsproblem ikke at benytte den mulighed," siger han.

Begrundet håb

Mødet med Mette Abildgaard gav ifølge Thomas Frisch borgergruppen et begrundet håb om, at det er muligt at finde politiske forbundsfæller for deres sag:

"Vi har fundet nogen, der kan se tingene fra vores side. Nogen, der også synes, at det virker underligt, at man kører på i Farremosen, og som kan se, at der er et issue for miljøet."

Publiceret 07 September 2018 14:19