Bugtaleren Peter Nørgaard, kendt fra 'Danmark har talent', underholder, når Lillerød Boligforening fejrer sit 75 års jubilæum. Pressefoto

Bugtaleren Peter Nørgaard, kendt fra 'Danmark har talent', underholder, når Lillerød Boligforening fejrer sit 75 års jubilæum. Pressefoto

Boligforening fylder 75 år: 1000 indbydelser sendt ud

Lillerød Boligforening markerer jubilæum med reception, loppemarked og masser af aktiviteter

Af
Michael Braunstein

jubilæum Der er sendt ikke mindre end 1000 indbydelser ud, og der er arrangeret både reception, loppemarked og en lang række aktiviteter.

Det er Lillerød Boligforenings 75 års jubilæum, det handler om.

Selve jubilæumsdagen er fredag 21. september. Her holdes reception fra kl. 13.00-17.00 for beboere, leverandører og venner af huset, og det foregår i bygningen, der kaldes 'fællesdrift' på Uglevang 2A.

Festen indledes med tale af borgmester Karsten Längerich og herefter bl.a. adm. direktør fra Boligkontoret Danmark Michael Demsitz.

Loppemarked og underholdning

Lørdag 22. september går det løs fra kl. 10.00-16.00 på parkeringspladsen ved Uglevang 2-20, lige overfor Lillerødhallerne, hvor der er gratis adgang.

Her vil der være stort jubilæums loppemarked med et udvalg af antik-, retro- og samlersager.

Samtidig er der arrangeret stor fest for børnene med kæmpe hoppeborg, balloner, ansigtsmaling, pop-corn, is og pølser.

I et festtelt ved Skovvangskolen sælges øl, vin, vand og snacks, og der bydes også på underholdning: Kl. 12.00 optræder 'Sine og frække Rikke', og kl. 15.00 kan man opleve bugtaleren Peter Nørgaard, kendt fra 'Danmark har talent' med et stort famileshow. Der kan parkeres ved Lillerødhallerne og ved Skovvang Plejecenter.

I anledning af jubilæet har bestyrelsen udarbejdet et jubilæumsskrift med både visioner for fremtiden og tilbageblik. Eksempelvis kan man læse, at boligforeningen altid har startet nybyggerier op på en onsdag.

"Fremsynede borgere"

Lillerød Boligforening omfatter i dag 19 afdelinger med i alt 908 lejeboliger. Foreningen blev stiftet i 1943 på Lillerød Kro med ønsker om at skabe gode og trygge boliger for byens arbejdere. Det startede med en mulighed for at bygge boliger på Rosenvænget, som blev foreningens første boligafdeling.

"Boligforeningen blev stiftet af en gruppe fremsynede borgere i Allerød Kommune. Der var tale om noget af en bedrift, når man tænker på, at det var under krigen, hvor der var mangel på mange ting - også på byggematerialer," siger formanden for foreningen, Birthe Petersen.

Hun fortsætter:

"Det lykkedes i 1940'erne at bygge tre afdelinger og op gennem 1950'erne at bygge yderligere tre afdelinger."

"Gennem årene har foreningen været drevet af rigtig mange beboere, som har lagt tid og kræfter i det beboerdemokratiske arbejde. Det skal de have rigtig mange tak for - for det er det, der gør at foreningen trives i bedste velgående og stadig er et attraktivt sted at bo. Og det skal det også være i fremtiden."

"Derfor arbejder vi også for at have fremtidssikrede boliger. Det gør vi bl.a. ved at have seks renoveringssager til opstart i 2018-2019. Renoveringssager, der skal medvirke til, at Lillerød Boligforening til stadighed er et godt sted at bo," siger Birthe Petersen og ønsker Lillerød Boligforening "et stort og kærligt tillykke" med jubilæet.

Publiceret 14 September 2018 05:30