Temafoto.

Temafoto.

Hjælp de demente i Allerød

Alzheimerforeningen samler ind 22. September. 500.000 danskere er berørt af demens

Indsamling Vis din opbakning til mennesker med demens, når Alzheimerforeningens frivillige i Allerød går på gaden for at samle ind til mennesker med demens lørdag 22. september.

"Kender du nogen med demens, eller støder du nogle gange på mennesker med demens i din hverdag? Chancen for, at du gør, er høj, for lige nu er omkring 500.000 danskere berørt af demens, enten fordi de selv har sygdommen eller er nære pårørende til én med en demenssygdom," Alzheimerforeningen i en pressemeddelelse.

Og hvis du kender nogen med Alzheimers eller en anden demenssygdom inde på livet, ved du også, at det er en af de mest opslidende sygdomme der findes – både for de pårørende, og den der er ramt:

"Når demens rammer, er det en omvæltning for alle i familien. Man siger farvel til meget af det velkendte og goddag til en helt ny livssituation, der desværre oftere bliver mødt med fordomme end forståelse. Og der er ingen vej tilbage, for der findes ingen kur mod demens – ikke endnu. Alligevel er det muligt at leve et godt liv med demens – det kræver blot støtte, forståelse og håb," fortæller formand for Alzheimerforeningen, Birgitte Vølund.

Indsamlingen i Allerød og resten af Danmark går til at støtte Alzheimerforeningens forskningsaktiviteter og det daglige arbejde for at hjælpe mennesker med demens og deres pårørende.

Hvis du vil være med til at give håb og sikre tilbud til mennesker med demens og deres pårørende i fremtiden, så kom på gaden og støt Alzheimerforeningens arbejde 22. september.

Læs mere på www.huskedagen.dk, hvor du også kan melde dig som indsamler.

Publiceret 14 September 2018 07:20