Foto fra tidligere udgave af markedet på pladsen ved Allerød Bibliotek.

Foto fra tidligere udgave af markedet på pladsen ved Allerød Bibliotek.

Stort høstmarked på 'Æblets Dag'

Arrangør er Feminine Roser

Feminine Roser arrangerer igen i år et høstmarked på pladsen foran Allerød Bibliotek. Det sker på 'Æblets Dag' lørdag 6. oktober fra kl. 10-13, hvor det også er 'æblepressedag' arrangeret af den grønne guide og naturfredningsforeningen.

'Når vi laver et marked, er det for at pege på, at der i Allerød Kommune og den nære omegn produceres, dyrkes og forarbejdes de skønneste produkter,' skriver Feminine Roser i en pressemeddelelse og fortsætter:

'Her dyrkes økologisk korn, økologiske grønsager og æbler, her laves honning, øl og mjød. Her er der også keramikere, der i traditionen fra pottemagerfaget i Allerød frembringer de smukkeste ting. I år har vi også Haveforeningen Enghaven med, så man kan få en snak om nyttehaver og se deres produkter.'

'Der er æblehuer lavet af økologiske garner. Her er børster, der kan repareres. Her er smykker, øl fra mikrobryggeri. Honning fra lokale bistader og blomsterbuketter fra en lokal forretning samt haveredskaber og skønne tulipanløg. Syltedronningen viser sine skønne syltetøjer med videre, som man kan smage på.'

Feminine Roser understreger, at der er en særlig baggrund for gang på gang at lave det store arbejde med at stille et marked op.

'Det er fordi, vi finder, at der faktisk mangler et marked i vores kommune. Og vi bliver ved år efter år med at vise, at der netop hos os, i vores kommune, er en masse af de allerbedste aktører. Vi viser her, hvad de kan frembringe,' siger Tanja Cederholm fra Feminine Roser.

mik.

Publiceret 03 October 2018 07:15